Ordino

Augmenten un 10% els visitants a l'oficina de turisme durant l'agost

El conseller de Turisme i Dinamització afirma que s’ha contractat un guia més a la mina de Llorts i diu que s’ha notat un increment de turistes a la parròquia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, va explicar ahir que calculen en un 10% l’augment de les visites a l’oficina de turisme de la parròquia el mes d’agost, una dada que s’hauria pogut ampliar a tot l’estiu, si juliol no hagués estat un mes més fluix, però assegura que l’increment de turistes ha estat general i que s’ha notat. “L’estiu a la zona ha estat bastant bo, malgrat que al juliol va baixar una mica, però hem tingut un increment del 10% a l’oficina de turisme, i això ens satisfà”, va dir el conseller per després afegir que les oportunitats que ofereix Ordino són atractives, i va destacar la mina de Llorts. “Sí que és veritat que hem vist més cotxes a les car­reteres i més turistes a la parròquia, però més enllà d’això, hem vist com altres punts d’interès, com ara la mina, atreia molta gent, ja que posar-nos a dins de la terra ens fa cert neguit, però en el fons ens agrada”, reia el conseller. L’increment de públic a la mina va fer que el comú hagués de contractar un tercer guia per atendre tots els visitants, situació que no havia passat els darrers anys.

Una altra de les activitats que ha generat augment de visitants ha estat la possibilitat de fer paddle surf als llacs de Tristaina, però que alhora ha generat una onada de crítiques per la massificació d’aquesta zona. Serracanta va reconèixer les demandes rebudes però va restar importància al fet, ja que segons va dir, “no hi ha hagut cues per pujar-hi”. “Sabem que hi ha hagut crítiques, però sempre hem dit que era una prova pilot i com a tal hem d’esperar a veure els resultats per fer el balanç final”. Tampoc es va atrevir a donar resultats de l’autobús que ha unit els aparcaments del Ser­rat i del Sorteny, una de les novetats que el comú va preparar aquest any i que volia treure bona part dels cotxes d’aquesta zona. El conseller va recordar que “la prova ja ha finalitzat, però encara seguim recollint les dades per tenir els resultats aviat i saber en quines coses hem de millorar de cara a l’any que ve”. Entre les dades que necessiten conèixer, hi ha la del nombre de viatges efectuats, la freqüència de pas, els horaris més demandats i aquells on caldrà reforçar el servei. En termes general, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ja s’havia mostrat satisfet perquè havia “complert” l’objectiu inicial, però les conselleres de Liberals li van fer veure que el bus escollit tenia una capacitat de transport molt elevada per la demanda que podia tenir, proposta que Mortés es va comprometre a estudiar de cara a l’any vinent i que Serracanta va confirmar.

Finalment, el conseller de Turisme es va felicitar per les activitats que han desenvolupat i que seguiran fent la temporada vinent per fer d’Ordino una parròquia amb més activitats que les que ofereix la pròpia natura.

Augmenten un 10% els visitants a l'oficina de turisme durant l'agost

tracking