El comú rep 200.000 euros menys dels esperats per les transferències

La cònsol afirma que “hi ha un error” i assegura que “espera” rebre la quantitat acordada quan el Consell General aprovi el nou text

El comú rep 200.000 euros menys dels esperats per les transferènciesCarlos Gallardo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany calcula que ha rebut uns 200.000 euros menys del que li correspondria en concepte de la llei de transferències. Una quantitat que la cònsol major, Trini Marín, va vincular a “un error o un oblit” de Govern en la seva interpretació de la llei. En aquest sentit, durant el consell de comú d’ahir, Marín va avançar que no impugnarà la normativa, ja que “espera” que el problema quedi solucionat amb el nou redactat que ara es troba a tràmit parlamentari. “Esperem la quantitat que es va pactar, jo he parlat amb el ministre de Finances i sé que potser al proper Consell General no entrarà [la llei de transferències] perquè el cap de Govern està fora, però al següent ha d’entrar i s’ha d’aprovar”, va dir, al temps que va remarcar que “ara és de sentit d’Estat esperar que passi a tràmit la llei”.

La mandatària va insistir que té “confiança” en l’executiu perquè “la seva obligació és pagar allò que s’ha pactat tal com està especificat a la llei”. De fet, la cònsol va destacar que a l’agost va enviar una carta al cap de Govern i al síndic general en què demanava agilitzar l’aprovació de la modificació de la llei.

Possible impugnació posterior

No obstant això, Trini Marín va subratllar que en cas que “arribi la transferència i no és la pactada, la Junta de Govern ja prendrà una decisió”. D’aquesta manera, va deixar la porta oberta a una possible impugnació a la llei després de ser aprovada. Una idea a la qual es va sumar la consellera del PS+I, Cèlia Vendrell, que va confirmar que en una reunió entre la minoria comunal i Marín, la cònsol els va reconèixer que a Escaldes-Engordany “se’ns deixaria de pagar uns 200.000 euros”. “Ella [Trini Marín] va fer la carta perquè si no hi havia una regularització un cop aprovada la llei, doncs la impugnaria”, va explicar, i va afegir que des del PS “estem totalment al costat de Marín”.

Per la seva part, el conseller liberal, Marc Magallón, va “reclamar el que per llei ens toca”, i va assenyalar que “vist que reformularan les distribucions i els càlculs, Escaldes-Engordany serà una de les parròquies que sortirà més beneficiada econòmicament parlant”.

Gestió de la vall del madriu

D’altra banda, tant Vendrell com Magallón van demanar un funcionament més àgil de la direcció de la comissió gestora de la vall del Madriu. Per fer-ho, el conseller liberal va reclamar la “creació d’una figura jurídica que gestioni la vall i que eviti que les decisions només es prenguin en les reunions”. “Actualment cal l’acord de quatre cònsols perquè es pugui canviar un rètol publicitari o informatiu de la Vall”, va afegir.

tracking