El PS ordinenc preveu la decisió sobre el pacte amb Liberals a l'octubre

El coordinador del partit a Ordino diu que “amb l’avançament electoral tot s’ha relaxat una mica”

El PS ordinenc preveu la decisió sobre el pacte amb Liberals a l'octubreARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Partit Socialdemòcrata (PS) començarà a treballar aquesta tardor per intentar activar el pacte amb els Liberals d’Andorra (L’A) a Ordino. Així ho va afirmar el coordinador dels socialdemòcrates ordinencs, Víctor Iriarte, que va explicar que després de l’aturada estival l’activitat es reprendrà en qüestió de setmanes. En concret, Iriarte va avançar que “a principis d’octubre” el comitè parroquial del PS “començarà a marcar el timing de reunions per prendre una decisió”. “La meva intenció és que per part nostra a l’octubre, en un parell de reunions, puguem tenir definit i puguem ratificar o no l’acord amb els liberals”.

En aquest sentit, el coordinador va posar l’accent que “com no hi ha avançament electoral, tot això s’ha relaxat una mica i no hi ha presses”. “De moment està tot aturat, ara s’ha de començar a motivar la gent, parlar i mou- re’ns”, va destacar, i va reconèixer que “tornar a començar després de tant temps és difícil, ja que ara no tenim representació al comú”.

Actualització del comitè

Quant al nombre de persones que integren el comitè dels socialdemòcrates ordinencs, Víctor Iriarte va destacar que ara “s’estan actualitzant els llistats i tot el tema de les afiliacions, i quan ho tinguem tot al dia ens començarem a moure per part nostra”. El coordinador va voler recordar que en el cas que els socialdemòcrates ordinencs donessin el vist­iplau a l’aliança, també ho hauria de fer L’A d’Ordino. Després, va afegir, “començarien les negociacions”. En aquesta línia, Iriarte va remarcar que encara no han tingut cap contacte amb els liberals d’Ordino, sinó que les primeres converses les han mantingut les cúpules nacionals. De fet, el socialdemòcrata ordinenc va dir que desconeix l’activitat del comitè parroquial de L’A en aquest sentit.

Pel que fa al rèdit electoral de la hipotètica aliança, Víctor Iriarte va posar en relleu que “s’ha de veure si la militància acaba de veure per què és el pacte, ja que altres el venen dient que som partits oposats i nosaltres hem d’explicar molt clarament per què es fa”.

“Si el militant ho entén, jo crec que hi ha força opcions de créixer al Consell General”, va considerar, i va remarcar que “és un acord de país”.

Anar “pas per pas”

Iriarte va insistir que PS i L’A primer han d’anar “pas per pas”, centrar-se en “la feina d’explicar el pacte perquè la gent l’entengui”. El coordinador dels soci- aldemòcrates a Ordino va argumentar que “a les últimes elec­cions a Ordino, els liberals van perdre per pocs vots respecte a Demòcrates per Andorra i nosaltres per una mica més”. No obstant això, Iriarte va subratllar que en política aquestes sumes no sempre donen resultat.

tracking