El comú vol eliminar 124 residents del cens

La corporació publica una llista de residents al BOPA que seran eliminats del registre si no proven que segueixen vivint a la parròquia

El comú vol eliminar 124 residents del censARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana ha publicat un edicte al BOPA en el qual demana a 124 persones que regularitzin la seva situació al cens de població de la parròquia. En cas que aquestes persones no acreditin que encara són residents en el període d’un mes, seran eliminades del cens. Aquesta acció forma part d’un sistema d’actualització del registre de població que el comú de la Massana va activar fa tres anys per eliminar del cens aquelles persones que ja han deixat de residir a la parròquia però no ho han notificat.

El mes de maig passat es va realitzar la primera ronda d’aquest sistema d’actualització, eliminant prop de 400 persones del cens de població. El cònsol major, David Baró, ja va anunciar que al setembre es realitzaria una segona ronda. L’objectiu, segons va explicar Baró, és obtenir unes dades de població que siguin més precises, ja que les persones que estan en el registre de població però no hi resideixen provoquen diferències notables entre les dades oficials i la realitat. Els afectats són persones sobre les quals el comú no té cap indici d’activitat des de fa almenys tres anys.

La publicació al BOPA del nom i cognoms dels afectats esdevé el darrer tràmit davant de la impossibilitat de localitzar aquestes persones de cap altra manera. Per tal d’evitar la seva baixa en el cens de població, si alguna persona que figura a la llista publicada al Butlletí Oficial encara és resident a la la parròquia només ha d’anar a l’oficina de Tràmits comunal i demostrar amb alguna factura que encara hi viu. Automàticament la seva situació quedarà regularitzada.

Amb el canvi del sistema de transferències tenir el cens actualitzat és important per a les corporacions a l’hora de rebre més o menys ingressos de les transferències del Govern. Cal tenir en compte que l’executiu es refia del registre comunal sempre que aquest no variï de les dades que presenta el departament d’Estadística en un 5%. Segons Estadística, 9.628 persones residien a la Massana a data del 31 de desembre del 2017, mentre que les dades del comú en registraven 10.948, és a dir, 1.320 persones més, xifra que suposa un 12% de variació. La par­ròquia busca augmentar la precisió del seu registre amb un sistema que elimini totes aquelles persones que ja han deixat de ser residents a la Massana.

L’última actualització de dades del comú reflecteix un total de 10.775 residents, la qual cosa implica un descens de la quantitat d’habitants a la Massana des d’inici d’any. Davallada que pot estar provocada en gran part per les baixes que es van donar al maig a totes aquelles persones que no van regularitzar la seva situació a la parròquia. Cal esmentar que aquestes dades tenen una variació inferior a les 400 persones a les quals va afectar la darrera neteja del cens de població però també que poden haver incidit les inscripcions de nous residents.

La gent registrada al cens de població de la Massana ha crescut any a any des del 2013. De confirmar-se la baixada que s’ha donat fins al moment, seria el primer any dels darrers cinc que els residents disminueixen.

tracking