El PS activarà les negociacions per un pacte amb L'A els pròxims dies

El coordinador del partit afirma que les converses les han mantingut fins ara les cúpules nacionals i que ells directament encara no han parlat

El PS activarà les negociacions per un pacte amb L'A els pròxims diesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La direcció del PS començarà a “bellugar-se” els pròxims dies i intentarà activar el pacte amb el partit liberal perquè Ordino sigui la quarta parròquia on es signi, després del mes d’agost, quan s’han “parat” les converses engegades. Segons Víctor Iriarte, coordinador de la formació, l’activitat es reprendrà pròximament amb un comitè i diverses accions per “animar” la gent després del pe-ríode de vacances. “És veritat que ha estat una mica parat per ser agost, però abans ens havíem reunit amb els nostres comitès i per part nostra tenim ganes de fer-ho aviat per motivar de nou la nostra gent”, va dir. Iriarte va afegir que ells “directament” no han tingut cap contacte amb els liberals d’Ordino, sinó que les converses les han mantingut a través de les cúpules nacionals. Això canviarà un cop ells celebrin aquest comitè parroquial, i serà després quan s’iniciïn les negociacions. “Directament no hem parlat els partits, sinó que era un tema que es feia a nivell nacional, però un cop hàgim celebrat el comitè parroquial, obrirem les negociacions i esperem tancar-les”, va indicar Iriarte.

El coordinador del partit va recordar que l’estratègia de les dues parts havia estat “celebrar els comitès abans de reunir-nos nosaltres” i per això confia a “reprendre l’activitat” un cop superat el període estival. “Encara no estem actius després de l’estiu, i per això és important motivar la nostra gent, que participi i ens ajudi a fer el pacte. Ens queda molta feina al davant, però esperem que arribi a bon port”.

Els negociadors de les dues formacions podran treballar amb més marge de temps, després que diversos representants dels liberals afirmessin que la data límit del 20 de setembre podria variar en funció “de les especificitats” de cada parròquia. A més, el fet que demà sigui el debat d’orientació política, moment en què presumiblement el cap de Govern, Toni Martí, anunciarà la data de les eleccions, ajudarà a allargar aquest període si són al març.

Si finalment es tanca el pacte a Ordino, seria la quarta parròquia on es produeix, després que dijous s’anunciés que els comitès parroquials de les dues formacions havien arribat a una entesa a Andorra la Vella. Els militants de L’A van validar l’obertura de les negociacions per començar a teixir l’aliança amb els socialdemòcrates i ara podran perfilar els dos noms que figuraran a les paperetes de les parroquials per a les eleccions nacionals. El de la capital era un pacte previsible però es va tancar setmanes més tard que el d’Escaldes-Engordany i Encamp, on la plena sintonia dels representants comunals els feia els més senzills d’elaborar. A Ordino, on els dos partits tenen estructura creada i sempre s’ha confiat que acabi segellant-se, Iriarte va comentar que “si ells en tenen ganes, no hi haurà problemes”.

A la resta de parròquies es preveu més complicat, ja que principalment la formació blava no hi és present com a partit. La seva representació a la Massana i a Sant Julià de Lòria sortia del pacte amb Unió Laurediana i amb Ciutadans Compromesos, però després de la ruptura que van protagonitzar al Consell General, van quedar molt debilitats. Tampoc en tenen a Canillo, on DA té tots els càrrecs electes possibles.

tracking