Encamp

El PS vol destinar a pisos socials els de Gevivasa

Joan Sans demana al comú que traspassi a l’executiu els 15 pisos que tenen al Pas de la Casa per donar-los un ús social

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS+I va proposar al comú encampadà que cedeixi al Govern la quinzena de pisos que té al Pas de la Casa, fruit de l’acord amb Gevivasa, perquè els destini a habitatge social. “Hi ha una realitat, denunciada per nosaltres de fa temps i ara també pel Raonador del Ciutadà, d’una important manca de política d’habitatge”, va dir el conseller socialdemòcrata Joan Sans. Per això, “demanem que es posi a disposició del Govern els habitatges de la Solana, ja que davant la conjuntura actual pensem que és important que es col·labori per pal·liar una situació que ens estem trobant i que sembla que no té fre”. El conseller va fer referència a les paraules del Raonador, Marc Vila, que aquesta setmana va defensar obrir el debat sobre la política d’habitatge social perquè entenia que no podia ser que Andorra fos l’únic país “del sistema occidental amb zero pisos socials”.

Sans va recordar que aquests habitatges “ara estan tancats” i creu que “obrir-los a la ciutadania” podria ser una manera de pal·liar les seves necessitats en un moment en el qual “l’evolució negativa del mercat immobiliari de lloguer” fa que es tinguin més dificultats per trobar-ne. També va proposar destinar-los als temporers a l’hivern. El conseller també va contestar al ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, que va dir que el país disposa de 17 pisos socials, perquè “aquests tenen un objectiu que no va lligat a una necessitat econòmica sinó a una situació social determinada”.

El cònsol major, Jordi Torres, es va comprometre a analitzar i a estudiar la proposta però va recordar que el gruix dels problemes immobiliaris es troben a la vall central. “Com més t’allunyes d’allà, més senzill és trobar pisos i potser una persona que treballa a Andorra la Vella o a Escaldes no vindria al Pas.” Torres va indicar que cal “redactar un informe acurat i si realment ha de servir per a alguna cosa, ens sembla bé la idea”, però va acusar el PS “de penjar-se una medalla perquè aquells pisos mai es van destinar a ús social”, amb referència a les paraules de Sans on recordava que aquests pisos formaven part “d’una iniciativa en matèria d’habitatge”. El cònsol va recordar que era una promoció on el comú cedia el sòl a canvi que el lloguer fos inferior al del preu de mercat “però això no és habitatge social”.

Per la consellera de L’A+I, Maribel Lafoz, aquesta proposta “podria ser una solució però no la solució perquè es poden oferir mesures alternatives”, i va afegir que “no estaria malament que el comú fes un tracte amb Govern, però si es va quedar en fer una subhasta, potser treure’ls al mercat també permetria a més gent fer-se amb un”. El que no veia bé era destinar-los a temporers “perquè hi ha quinze pisos al Pas i de treballadors, moltíssims més. Com es decideix per a qui són?”.

El PS vol destinar a pisos socials els de Gevivasa

tracking