Els aparcaments de la capital es podran pagar amb una app el 2019

El comú vol implementar aquesta tecnologia a partir de la primavera i creuen que no seria gaire complicat d’instal·lar

Els aparcaments de la capital es podran pagar amb una app el 2019Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra la Vella prepara un sistema perquè es pugui fer el pagament dels aparcaments comunals i de les zones blaves mitjançant una app del telèfon mòbil que podria estar operativa la primavera de l’any vinent. Aquesta, seria només una de les mesures que la corporació vol aplicar en aquest sector per seguir incidint en la línia que Andor­ra la Vella s’encamini a ser una smart city, i per això aposten per l’ús de les noves tecnologies. Fons comunals indiquen que encara s’està buscant la manera de treure el concurs per adjudicar la transformació dels parquímetres però també estan convençuts, que a nivell tècnic, incloure aquesta opció no tindria una gran dificultat, tot i que reconeixen que van visitar algunes ciutats espanyoles, entre les quals Barcelona o Madrid, per veure el sistema en funcionament.

Segons apunten, ja haurien vingut algunes empreses interessades en el projecte i això fa pensar als responsables que podria ser una realitat de cara a la pròxima temporada. A més, també treballen en la implantació d’un sistema molt similar al Via-T que funciona a Espanya i a altres països per pagar els peatges. Aquest, encara més senzill d’aplicar, no es descarta que pugui entrar en funcionament a finals d’any.

La darrera novetat en el sistema per pagar els aparcaments i les zones blaves de la capital seria la targeta conjunta que es vol fer amb els comuns d’Encamp i d’Escaldes-Engordany perquè els residents d’aquestes parròquies tinguin les màximes facilitats. Aquest projecte, però, presenta un dificultat superior, ja que el sistema informàtic que utilitzen és diferent i de moment, les empreses que treballen per unificar-lo no han aconseguit fer-los compatibles. Encamp i Escaldes el tenen similar, però el de la capital és molt diferent, i malgrat que ja hagin canviat la plataforma digital, que la van haver de comprar nova, encara no és possible aquesta unificació. El projecte s’està endarrerint més de l’esperat i el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va fixar com a data límit per iniciar-lo el mes de desembre, una data a la qual els responsables d’Andorra la Vella no poden garantir que arribin. El que sí que reconeixen des del comú és que si no pot ser, seguiran treballant per mirar d’intentar unir-se com més aviat millor i recorden que la iniciativa va sortir, precisament de la capital.

Amb aquestes accions la capital vol modernitzar la seva oferta de pagament i adaptar-la a les necessitats de cada persona, a més insisteixen en l’objectiu de ser una ciutat intel·ligent.

tracking