Els propietaris estan d'acord amb les obres a la Margineda

Les tres societats no troben cap inconvenient per seguir el calendari del comú

Els propietaris estan d'acord amb les obres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els propietaris dels terrenys adjacents a la recta de la Margineda estan d’acord en el pla que té el comú per arranjar la zona. També veuen de forma positiva el calendari amb el qual treballa la corporació demòcrata i que passa per endegar les obres el gener de l’any vinent. Els propietaris són tres societats familiars que asseguren, i així es va indicar des de Molines Patrimonis, que sempre han col·laborat amb el comú i que entenen que s’han de realitzar les accions per urbanitzar la zona. En aquest sentit creuen que les declaracions que va fer Conxita Marsol dient que els propietaris no col·laboraven i que per tant el comú tiraria pel dret, són fruit d’algun malentès. Marsol havia comentat que la corporació s’havia cansat “d’esperar” que els amos dels terrenys fessin un pas endavant i per tant el comú havia decidit posar el gener de l’any vinent com a data per a l’inici dels treballs.

Els propietaris esperen ara una trobada amb els responsables comunals per establir com s’han d’implementar les actuacions per complir amb el calendari. La corporació considera prioritària l’actuació a la recta de la Margineda per aconseguir que deixi de ser una via d’alta velocitat i pugui tenir altres usos gràcies als eixamplaments de les voreres i la reducció d’un dels carrils rodats.

L’inici de les obres al gener no significa que es faci una urbanització immediata de la zona, segons altres fonts properes al cas, sinó que tan sols afectarà la part del vial i adjacents. En el futur es podrien presentar projectes per a edificar a la zona, però encara és una opció que no està tancada. Cal recordar que Casa Molines tenia un projecte per a l’edificació d’una macrourbanització amb habitatges singulars, dissenyats per Norman Foster, però el projecte no va tirar endavant per l’aturada de cop del sector immobiliari i de la construcció amb l’arribada de la crisi. El projecte recollia fins a 62.000 metres quadrats construïts i comptava amb hotels i una zona comercial. La urbanització respectava l’entorn que la rodeja, ja que es troba al costat de la fortificació de la Roureda de Malreu i prop del pont romànic de la Margineda i del Roc d’Enclar.

Casa Molines està actualment implicada en l’edificació d’una torre d’entre 18 i 20 plantes al Clot d’Emprivat i ja ha començat els treballs per a fixar els fonaments.

Entrada per Santa Coloma

El comú també té com una de les grans prioritats canviar substancialment la fesomia de l’entrada a Andorra la Vella per Santa Coloma. Marsol diu que és la via d’arribada natural a la capital i el comú hi vol fer un arranjament global. A més de la recta de la Margineda hi ha el projecte per millorar el tram que va de la rotonda del riu d’Enclar a l’església de Santa Coloma. Marsol destaca que un cop estiguin acabades les obres el canvi serà espectacular.

tracking