Canillo critica el cens de població d'Estadística i diu que el té “al dia”

El conseller Marc Casal afirma que els ingressos per Foc i lloc han augmentat un 25% i argumenta que les dades oficials són “incoherents”

Canillo critica el cens de població d'Estadística i diu que el té “al dia”ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Nosaltres tenim el cens de població al dia. Evidentment, segurament hi ha alguna desviació com a totes les parròquies, però no és com està dient el servei d’Estadística.” Així de contundent es va mostrar ahir el conseller de Finances del comú de Canillo, Marc Casal, amb referència a les dades de població oficials.

Durant el consell de comú, Casal va presentar la liquidació de pressupost del segon trimestre del 2018, en què la corporació va assolir 2.262.850 euros de superàvit. En aquest sentit, Casal va destacar que el comú “està per sobre del que havíem previst en ingressos inicialment” i va remarcar l’increment en algunes partides, com ara el Foc i lloc. “La partida del Foc i lloc la tenim un 25% per sobre d’allò que havíem previst”, va dir, i va manifestar que “això denota que hem de tenir molta cautela quan surt informació que ve d’un centre d’estadística, potser poc contrastada”.

“Incoherència” d’estadística

“Això demostra”, va argumentar, “que el cens de població no és com està dient el servei d’Estadística, ja que ens diuen que estem baixant la població i que cada vegada en tenim menys, i precisament si tenim un 25% més de Foc i lloc ingressat es demostra una incoherència entre les estadístiques que ens fan arribar i la realitat del dia a dia de Canillo”.

El conseller de Finances va voler posar en relleu que Canillo “sempre té en compte les recomanacions de Govern” quant al cens de població i va rebutjar taxativament les crítiques rebudes en aquest sentit. “Sempre se’ns està acusant que tenim el cens de població inflat i que no l’estem mantenint”. D’altra banda, el consell de comú canillenc va donar llum verd a la cessió d’uns ter­renys comunals a Govern per a la realització, a través de FEDA, d’una nova línia elèctrica d’alta tensió entre les estacions transformadores i repartidores de Grau Roig, Ransol i Encamp. El cònsol menor, David Palmitjavila, va explicar que la construcció d’aquesta nova línia permetrà fer desaparèixer la que passa actualment pel poble de Canillo i “donar resposta a la demanda del comú de treure les línies elèctriques aèries de la zona urbana”.

Palmitjavila va assenyalar que la voluntat de FEDA era doblar la potència de la línia urbana i, aprofitant la demanda, es va acordar construir aquesta nova línia “per la part alta de la muntanya” i “treure la que passa per zona urbana”.

Nou centre per a gent gran

El comú també va aprovar un suplement de crèdit de 225.000 euros per a la realització dels treballs d’habilitació de la segona planta de l’edifici Perecaus per a la ubicació d’un centre per a la gent gran i per a la sala polivalent esportiva. La consellera Social, Rosa Maria Mandicó, va avançar que el centre podria obrir les portes l’abril del 2019 i tindria capacitat per a 15 persones.

tracking