Andorra la Vella

Camp creu que el Cirque du Soleil és un pilar per atreure turisme

El ministre afirma que l’espectacle és bàsic per augmentar el nombre de visitants al juliol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va sortir ahir al pas de les crítiques d’SDP respecte al Cirque du Soleil, tot afirmant que és un dels esdeveniments que atrauen més turistes a l’estiu i que en cap cas es pot dir que està esgotat. “Crec que en lloc de parlar d’esgotament del Cirque potser s’hauria de dir que el que està esgotat és aquest discurs permanent d’anar criticant el Cirque i dir que costa molts diners i que aporta poc”, va assenyalar. En aquest sentit, el titular de Turisme va argumentar que l’ocupació hotelera “el 2012 era del 30% i ara és gairebé del 70%”, i va apuntar que “si el Cirque no ha aportat aquest creixement de l’ocupació hotelera no sé que haurà sigut”. Camp va posar en relleu que des l’executiu es considera que l’espectacle encara té capacitat per portar molts més visitants al Principat.

“Pilar” per a l’èxit estiuenc

“És un pilar, sobretot al juliol, perquè l’estiu funcioni i tingui èxit”, va remarcar, al temps que va avançar que les reunions amb els responsables del Cirque per tornar a portar l’esdeveniment a Andorra el 2019 començaran entre final de setembre i principi d’octubre d’enguany.

“Ens agradaria continuar en la línia de combinació de musical i circ, que considerem que encara té recorregut i la idea seria tirar per aquí l’any vinent”, va manifestar, si bé va dir que encara “s’ha de definir el tipus de música i el circ que volem”. Finalment, el ministre va preguntar “a l’oposició” si considera que també estan esgotats altres esdeveniments, com ara la Copa del Món de bicicleta de muntanya, l’Andorra Ultra Trail o l’aportació destinada al Bàsquet Club Andorra, els quals “tenen tant o més cost que el Cirque” i que estan en unes “ràtios similars o potser algun per sota del Cirque” quant a espectadors.

Davallada de turistes

D’altra banda, Francesc Camp va treure importància a la davallada de visitants durant aquest estiu. I és que, segons les dades de la Unió Hotelera d’Andorra, l’ocupació va disminuir, en comparació amb l’any 2018, un 11,51% al juny, un 11,17% al juliol i un 5,05% a l’agost. El titular de Turisme va argumentar que “encara no ha acabat l’estiu, ens queda el mes de setembre”.

Precisament per aquest motiu, Camp va recordar que “no és el moment de fer balanç”, i va lamentar que els partits de l’oposició “sembla que fan balanç abans d’hora”. El responsable de Turisme va afirmar que “estaria molt preocupat si fos una baixada que afectés només Andorra i no és el cas”. En aquest sentit, Francesc Camp va remarcar que “destinacions veïnes, sobretot la part espanyola, també estan patint una baixada”.

“Hi ha una recomposició del mercat turístic a Europa, molts turistes europeus han anat cap a altres destinacions, sobretot als països àrabs, i això ha provocat justament aquesta reducció”, hi va afegir.

Tranquil·litat a govern

“Nosaltres estem molt tranquils. Aquest model que vam implantar gairebé fa set anys ha portat els seus fruits i tenim un creixement molt importat. Estem en xifres molt més bones que fa 3 o 4 anys i a partir d’aquí es tracta de millorar i avançar sobre la base de bons diagnòstics”, va sentenciar.

Camp creu que el Cirque du Soleil és un pilar per atreure turisme

tracking