Saetde podrà explotar els terrenys de Concòrdia durant cinc anys

La majoria aprova l’acord d’inversió que permet a la societat ampliar el telecadira del pla de les Pedres i fer servir tot el ‘hall’ del Funicamp

Saetde podrà explotar els terrenys de Concòrdia durant cinc anysANA / T. N.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria va aprovar dijous, en sessió del consell de comú i amb els vots en contra del PS i l’abstenció de L’A, l’acord d’inversió, una entesa amb Saetde per la qual la societat podrà utilitzar durant cinc anys els terrenys de Concòrdia a canvi de fer una inversió pròxima als sis milions d’euros entre aquests terrenys i el Funicamp. Tal com va explicar el cònsol major, Jordi Torres, es fonamenta en dues parts: per una banda, la societat allargarà el telecadira del pla de les Pedres fins a les Bordes d’Envalira i construirà un giny més petit “encara per determinar”. Per l’altra, podrà disposar de tot el hall del Funicamp per condicionar-lo i poder rebre un increment d’usuaris del 20%. Segons Torres, Saetde comprarà una desena de noves cabines “de segona mà” per poder assolir l’increment de persones i apujarà el preu que paga per persona que utilitza el giny, dels 3,30 euros als 4. Segons els càlculs que gestionen, serà de 140.000 euros aquesta temporada i “el doble”, la següent. Per tot plegat, Torres va definir l’acord “com una gran oportunitat per a Encamp, Saetde i el país”, i va afegir que a més de ser temporal serà en precari, “és a dir, que si demà els diem que han de desmuntar el que hagin fet ho faran i no els pagarem cap indemnització”.

Tenir un acord temporal i en precari era important perquè la legislació permet cedir l’explotació d’un terreny públic en aquestes condicions, però si es volgués fer una concessió de llarga durada aleshores caldria fer un concurs nacional. D’aquesta manera, la societat explotarà els terrenys reivindicats mentre segueixen negociant l’acord d’intencions. “La nostra idea és que no s’esgoti el termini sinó que volem tancar com més aviat millor l’altre, que preveu una inversió d’entre 25 i 30 milions d’euros”, va dir.

L’oposició no ho veia igual i el PS+I va titllar l’acord d’inversions de “paper mullat” i de “broma de mal gust”, mentre que L’A+I va dir que “el fons pot ser interessant però les formes són bastant deficients”. La formació blava va criticar la cessió en forma de “xec en blanc” del hall del Funicamp, ja que “no sabem què farà allà a dins i qualsevol altre edifici públic podria reclamar el mateix tracte”, va dir Jordi Troguet. Maribel Lafoz va disparar contra la documentació aportada per la majoria i va lamentar que “no hi hagi cap memòria econòmica, ni tècnica, ni jurídica al darrere, i això ens genera dubtes perquè no hi ha res més perillós que deixar portes obertes a la interpretació”. “En el fons, el que volem amb la nostra abstenció és evitar que aquest acord generi més problemes amb Saetde”. Més durs encara van ser els representants socialdemòcrates. Joan Sans va carregar contra Torres per no deixar-los participar en les negociacions, “tal com s’havia compromès”, i Pere Marsenyach va explicar la raó del seu vot en contra. “No podem aprovar un text que no hem pogut treballar i que s’ha gestat únicament entre els senyors Jordi Torres i Joan Viladomat”.

tracking