Tancar totalment al trànsit la part baixa de Meritxell, pendent d'estudi

A partir de demà els cotxes podran tornar a circular per la zona des de les 12 de la nit a les 12 del migdia

Tancar totalment al trànsit la part baixa de Meritxell, pendent d'estudiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La possibilitat de fer totalment per a vianants la part baixa de l’avinguda Meritxell es troba damunt la taula. Així ho ha confirmat el comú d’Andorra la Vella, que s’espera a rebre els estudis de mobilitat, així com les dades d’afluència a l’avinguda, per a avaluar la situació i decidir si prohibeix finalment el pas de vehicles a la zona en qualsevol hora. Segons les mateixes fonts, el comú es mostra favorable a fer el canvi, però reitera que la situació encara s’ha d’avaluar amb tota la informació a la mà durant el mes setembre. A més, des del comú es recorda que s’ha de tenir en compte que les obres de l’avinguda, que en total van durar quatre mesos, es van realitzar pensant que pel tram que uneix la plaça de la Rotonda i Escaldes hi pogués circular trànsit, a més de fer un passeig còmode tant per a vianants com per a comerços.

En cas de realitzar el canvi a la part baixa de l’avinguda, aquesta es mantindria tancada als cotxes, tal com ha romàs durant tot el mes d’agost. No obstant això, a partir de demà, 1 de setembre, els cotxes podran circular una altra vegada per aquesta zona de l’avinguda, això sí, amb el mateix horari instaurat, és a dir, deixant lliure el tram direcció a Escaldes de l’avinguda Meritxell als vianants de 12 del migdia a 12 de la nit. Tot i que el comú insisteix que la situació s’ha d’analitzar amb les dades de l’estudi de mobilitat de les Valls del Nord, ha posat èmfasi en les possibles alternatives per a fer l’avinguda totalment per a vianants, com tancar el pas dels cotxes de forma puntual, tal com ha ocorregut a l’agost, o per exemple, el tancament del pas als cotxes en caps de setmana especials, llargs, de pont, o durant l’època de temporada alta i amb major afluència turística.

Més obres a Meritxell

Després de quatre mesos d’obres a l’avinguda Meritxell, una sèrie de queixes dels veïns i transportistes per l’alçada de l’entrada de diversos pàrquings ha provocat que s’hagin de refer algunes voravies durant el mes de setembre. Així ho ha confirmat el conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, que ha assegurat que es tractarà de “petites feines de reajustament que com a màxim es podran finalitzar al llarg d’un matí”. “No s’haurà de desmuntar ni muntar res”, ha manifestat Canturri, que ha assegurat que el reajustament consisteix a rebaixar les zones d’entrada als aparcaments on alguns cotxes i motos toquen la voravia. Les zones on s’executaran les obres seran al pàrquing de la vorera del davant del centre comercial Pyrénées i al pàrquing que es troba entre el 32 i el 34 de l’avinguda.

El conseller de Serveis Públics i Circulació ha afegit que els ajustaments a la voravia no afectaran ni veïns ni comerços. Cal recordar que durant les obres principals alguns comerciants de l’avinguda Meritxell van manifestar el seu malestar per la realització d’obres en època de rebaixes. Les diverses intervencions de millora a la part alta de l’avinguda Meritxell començaran durant la segona quinzena de setembre.

tracking