Reportatge

Més de mil cent infants han passat per l'espai EducaThyssen

El Museu Carmen Thyssen va organitzar ahir una activitat amb l’escola esportiva d’estiu en la qual els nens van observar les obres i van pintar les seves pròpies.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Carmen Thyssen ha organitzat al llarg de l’estiu activitats destinades als nens tant de la parròquia d’Escaldes com de la resta del país. Aquestes activitats s’engloben dins de la iniciativa EducaThyssen, amb la qual el museu pretén ser un espai d’aprenentatge i diversió per als infants. El director del Museu Carmen Thyssen, Guillermo Cervera, assegura que pel museu hi han passat aquest estiu més de 1.100 nens i nenes, dels quals més de 600 són d’Escaldes. Unes xifres que valora molt positivament dins d’una iniciativa que pretén “difondre la riquesa i la subjectivitat de l’art”. Considera molt important que els nens no només aprenguin, sinó que també gaudeixin de les activitats que proposen: “volem desenvolupar-les d’una forma lúdica perquè, evidentment, estan de vacances”.

Seguint aquesta línia, el conseller d’Esports, Jordi Vilanova, apunta que “és molt important que els nens no només facin esport, sinó que aprenguin altres matèries”. Per fer-ho, Vilanova destaca l’ajuda del Museu Carmen Thysen, ja que assegura que aquest realment “aposta per la canalla”.

Una vintena de nens i nenes van fer ahir una petita visita guiada dins del museu, on van poder observar algunes de les obres més destacades, les quals comentaven a la sortida. Després, el museu va organitzar un taller perquè els infants creessin les seves pròpies obres amb retoladors i pintures.

Arran d’això, Guillermo Cervera ha explicat com apropen l’art als nens segons la seva edat. Als més petits els ensenyen els colors, als que són més grans comencen a explicar-los com funciona la llum en els quadres i amb els grans fins i tot treballen el discurs crític. El director destaca el valor d’aquesta activitat perquè “és una manera que ells relacionen el que veuen amb el seu entorn o els seus records”.

De cara al nou curs escolar, Guillermo Cervera ha explicat que el Museu Carmen Thyssen ha creat “una nova proposta educativa” amb la qual volen seguir “en una dinàmica en la qual cada any hi ha una proposta diferent, la qual cosa és molt interessant”. Jordi Vilanova ha assegurat que aquest tipus d’activitats continuaran desenvolupant-se, ja que “aporten valors que s’han d’inculcar des de petits”.

Més de mil cent infants han passat per l'espai EducaThyssen

Més de mil cent infants han passat per l'espai EducaThyssen

tracking