El Govern millorarà la “degradada” zona de pícnic de Torrent Pregó

Els treballs afectaran la totalitat de l’àrea, que romandrà tancada al públic durant les obres

El Govern millorarà la “degradada” zona de pícnic de Torrent Pregó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’àrea de descans Torrent Pregó, pertanyent a la parròquia d’Encamp, serà rehabilitada després que el Govern aprovés el passat juliol, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Tor­res, la licitació dels treballs de condicionament, que consistiran en la rehabilitació d’un espai que es troba molt degradat pel pas del temps, la climatologia agressiva i la falta de manteniment.

Els treballs afectaran la totalitat de l’àrea d’aparcament i descans, que romandrà tancada al públic durant l’execució de les obres. S’ha determinat que les actuacions consistiran a enderrocar bancs, ampliar la zona de repòs, repicar i sanejar diversos elements a conservar, rehabilitar i impermeabilitzar les instal·lacions de la font, establir un canal perimetral per recollir l’aigua de la muntanya, aixecar les arquetes existents, posar bases per a nous elements, estabilitzar el terreny, crear rases i pous, pavimentar i posar nou mobiliari urbà i senyalitzar.

Els acabats seran els corresponents a les activitats de les zones de descans en carretera. L’objectiu és utilitzar els mateixos materials, o almenys similars, als existents al llarg de la CG-2 i a la parròquia. Aquesta àrea ha de satisfer les necessitats de les persones que circulin per la carretera i oferir un espai de descans i pícnic en qualsevol horari.

L’empresa encarregada de realitzar aquestes obres es decidirà per concurs. El Govern va arribar a aquest acord el 25 de juliol passat i les entitats tenen la possibilitat de presentar les seves propostes fins al dia 30 d’agost. El 5 de setembre s’obriran els sobres i es procedirà a seleccionar quina és l’empresa que durà a terme les obres de condicionament. El termini per finalitzar les obres de condicionament de l’àrea de descans Torrent Pregó serà de dos mesos des del començament dels treballs.

MÉS

Aigües

Es mantindrà el sistemade recollida d’aigua actual

El projecte planteja el mateix sistema de recollida i font actuals pel que fa a la instal·lació d’aigua. Per a l’evacuació de les aigües de pluges i desgel s’ha proposat un sistema de recollida i conducció de l’aigua que no erosioni el terreny.

Llum

Enllumenat sense instal·lació elèctrica

Pel que fa a l’enllumenat, el projecte de les obres de condicionament proposa un enllumenat amb cèl·lules solars sense instal·lació elèctrica, la qual cosa reduirà el consum de llum de l’àrea de

descans.

tracking