Andorra la Vella

Transferències per adaptar la zona de The Cloud

Conxita Marsol demana celeritat per cobrar els dos milions d’euros i poder culminar així els treballs abans d’acabar l’any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la capital té la intenció de fer servir els 2 milions d’euros pendents de les transferències del 2017 per habilitar els carrers pròxims als terrenys en què hi havia d’anar The Cloud. És per això que paral·lelament, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, insisteix a reclamar celeritat per al pagament de la partida que li correspon a l’ens, una transacció que en un principi s’hauria de produir en el termini d’un mes, aprofitant l’inici del curs polític. De fet, la intenció és que els treballs d’actuació s’acabin abans de finals d’any.

“El comú vol fer aquells carrers perquè el que no podem és tolerar més aquella situació, amb la zona principal i comercial de la parròquia d’Andorra la Vella limitant de la manera que limita l’accés cap a Riberaygua i, per tant, nosaltres aquests diners els destinaríem a fer ja els carrers d’aquella zona”, explica Marsol, que assegura que la quantitat que li correspon al comú de les transferències “urgeix” perquè “no pot continuar d’aquella manera i ho voldríem fer aquest any”. “Aquests podrien ser perfectament uns diners que es podrien destinar a la millora d’aquests carrers”, remarca Marsol que, al mateix temps, assegura que les obres per habilitar les zones pròximes al terreny on hi havia d’anar el projecte estrella de la parapública es poden assumir igualment amb diners del comú.

“A nosaltres ens corre pressa [rebre les transferències], però [les obres] les podríem fer igualment perquè la capacitat d’endeutament és molt important”, remarca la cònsol major d’Andor­ra la Vella, que a més considera que aquestes actuacions estan “provocades” pel fet que el consell d’administració d’Andorra Telecom optés per no tirar endavant The Cloud. “Encara tenim més legitimitat per reclamar”, afirma Marsol, que al mateix temps admet que li comença a “preocupar” el fet que encara no hagin rebut l’ingrés. Marsol reitera que en l’última reunió de cònsols celebrada a Encamp, el Govern es va comprometre a fer efectiu el pagament, que es farà a través d’un crèdit extraordinari, “de seguida”.

La representant assegura que li agradaria que l’ingrés fos “al més aviat possible” i que com a molt tard “a finals de setembre els comuns ho haurien de tenir”. “Fa mesos que ho estem esperant i és el que ens correspon”, reclama Marsol, que afirma que el comú vol actuar “ràpid” per tirar endavant la part urbanística de la zona de The Cloud, tal com estava previst. “És com si hi hagués The Cloud, però sense The Cloud, i que tinguem l’espai adaptat, que les zones siguin per a vianants i que es faciliti la connexió cap a Riberaygua i Boulevard Fener”, diu Marsol, que celebra que s’hagi arribat a un acord amb Andor­ra Telecom perquè la parapública els cedeixi l’ús de la parcel·la de darrere per fer “actuacions puntuals”. Pel que fa a l’altre terreny, el comú espera que Andorra Telecom hi treballi per “donar una mica de relleu a tota aquesta zona”. Marsol lamenta que la parròquia hagi viscut de “l’expectativa” de construir The Cloud durant dos anys, però també en fa una lectura positiva i aplaudeix la responsabilitat de la parapública i del Govern per no assumir una despesa tan gran.

Transferències per adaptar la zona de The Cloud

tracking