Els petits escaldencs descobreixen l'orgue de Sant Pere Màrtir

El comú ha volgut brindar l'oportunitat als grups dels Esports d'estiu aprofitant els 30 anys de l'instrument

Els infants dels Esports d'estiu d'Escaldes-Engordany aprenen el funcionament de l'orgueANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els infants dels Esports d'estiu d'Escaldes-Engordany han visitat aquest dimecres l'orgue de l'església de Sant Pere Màrtir. L’activitat Orgue&Infants, que forma part del XIX Festival Internacional Orgue&nd, ha volgut obrir les portes dels orgues d’Escaldes i de l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella als més petits. De moment, han participat 75 nens i nenes per la parròquia escaldenca, tot i que està previst que passin un total de 150 infants.

El comú ha volgut brindar l'oportunitat als grups dels Esports d'estiu aprofitant els 40 anys de la parròquia i els 30 anys de l'orgue de Sant Pere Màrtir. "Fa que els nens descobreixin un orgue que potser molts no l'havien conegut mai ni sabien com funcionava", ha explicat la cònsol major de la parròquia Trini Marín, que també ha participat en les explicacions. Marín creu que l'experiència és "molt interessant" perquè "fa que els nens apreciïn i sàpiguen que és" l'instrument de vent.

El director artístic del festival Orgue&nd. Ignacio Ribas, és l'encarregat d'impartir les formacions. Ribas defineix donar classe als més petits com "un dels millors plaers que hi ha", ja que "se'ls pot explicar coses que els hi entren a la primera i ho entenen molt bé".

Satisfacció per l'afluència de públic als concerts. Ribastambé ha avançat que la valoració de la dinovena edició del festival és "positiva"."Algunes esglésies s'han omplert sobradament i altres potser hem tingut tres quarts d'església", explica Ribas, però l'organització està satisfeta amb l'afluència de gent que ha passat pels concerts.

tracking