El comú assegura que el telecabina d'Arinsal operarà tot i el litigi obert

David Baró afirma que l’ens i les dues parts enfrontades volen que el sistema de transport continuï en funcionament perquè beneficia la parròquia

El comú assegura que el telecabina d'Arinsal operarà tot i el litigi obertEnric Revuelta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El funcionament del telecabina d’Arinsal no perilla. Malgrat el litigi que hi ha actualment entre les dues parts propietàries del mitjà de transport per accedir a pistes i la petició pel mig per part del comú de la cessió del giny, el cònsol major de la Massana, David Baró, va afirmar ahir que “la voluntat de tothom és que hi hagi el telecabina”. “Vam tenir una reunió amb les parts i elles entenen que lògicament volen que també hi hagi el telecabina en funcionament perquè aporta un valor afegit a la parròquia i al poble d’Arinsal”, va assegurar el màxim responsable de l’ens comunal abans de la missa de Sant Roc, que va tenir lloc a l’església DE Sant Iscle i Santa Victòria en el marc de la festa major de la parròquia.

Baró també va expressar que la voluntat del comú és la mateixa i que la corporació “farà tot el possible” perquè la infraestructura “hi sigui”. En tot cas, el cònsol major massanenc manté que l’ens no s’immiscirà en el procés judicial obert, que va reconèixer que serà “llarg”, i va insistir que faran “tot el possible” per mantenir la normalitat. Al mateix temps, va defensar el pas endavant fet pel comú a l’hora de demanar la cessió del giny.

A finals de juny, la majoria comunal va desestimar el recurs administratiu que havia presentat Montserrat Badia Morell contra la decisió de la corporació de fer efectiva la cessió del telecabina d’Arinsal. La corporació va decidir deixar en mans de la justícia la propietat del giny, però ja no pagarà més el lloguer.

El cònsol va assegurar que estan en espera de veure com s’acaba el cas i que “si hi ha un conflicte entre ells, que és legítim, el resoldran ells, però nosaltres en qualsevol cas estem una mica en espera de com està evolu- cionant”.

Pel que fa a l’arrel de les divergències entre les dues famílies propietàries, si bé Baró va evitar entrar al fons de la qüestió, va dir que hi ha una part que “pretén” que l’altra no sigui més la propietària, i per tant, tenir la totalitat de la tutela. Tot i això, el cònsol major va precisar que per demostrar que una família hauria de deixar de ser-ne la propietària, cal aportar una prova “fefaent”, i que fins que això no passi, el comú seguirà considerant que hi ha dues parts. “Cadascú té el 50% i a l’hora de fer un contracte nou o renovació hem de fer-ho també amb les dues parts, perquè si no legitimaríem una part i això aniria en contra del comú”. En cas que més endavant hi hagi canvis en aquest sentit, Baró va dir que aleshores “ja es tindrà en compte”. A més, va afegir que el cas en si és “complicat” i que no podran fer un pas fins que no hi hagi una sentència ferma.

Espera per les transferències

D’altra banda, David Baró va explicar que està previst que el comú rebi entre 800.000 i 900.000 euros per les transferències, que es destinaran per incrementar la tresoreria del comú. El cònsol major massanenc, que va recordar que el comú té ara uns cinc milions d’euros per afrontar despeses i possibles inversions, va apuntar la possibilitat d’invertir aquests diners procedents del Govern per liquidar el préstec “històric” del telecabina de la Massana. “Ens queda un romanent per pagar el préstec”, va expressar Baró, que va defensar que amb aquesta operació rebaixarien l’endeutament. En tot cas, va recordar que el pressupost d’enguany ja el van fer sense preveure aquests diners.

tracking