Les primeres accions per millorar el comerç al Pas, a final d'any

El comú rebrà al setembre el plec de propostes per millorar el comerç del poble i treballaran per aplicar-les ràpidament

Les primeres accions per millorar el comerç al Pas, a final d'anyArxiu

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú preveu executar de manera immediata les primeres accions que marqui el pla dinamitzador del Pas de la Casa i d’Encamp que es presentarà al setembre. Segons va explicar el cònsol major, Jordi Torres, volen implantar-les ràpidament perquè estiguin acabades entre finals d’any i principis del 2019. “Sabem que al Pas hi ha mancances i ja treballem perquè quan ens presentin el pla dinamitzador, poder aplicar les mesures a curt termini com més aviat millor i tirar-les endavant entre finals d’any i principi del vinent”, va indicar. D’aquesta manera el cònsol donava resposta a les queixes que els hotelers i comerciants del Pas van fer fa pocs dies, que denunciaven que els havia caigut la clientela entre un 20 i un 30% respecte a l’any passat. El cònsol va demanar prudència i esperar a finals d’any abans de fer el balanç final, “ja que pot ser que un mes sigui dur i quedi lluny dels resultats de l’any anterior però en el còmput global no hi hagi hagut tanta diferència”.

Torres va afegir que el Pas és un poble de contrastos i que a final d’any tot pot variar. “Sabem que és molt fluctuant i que un juliol pot ser dolent però el setembre boníssim. Nosaltres tenim els indicadors de Gasopas que ens ho diuen. Pot anar malament uns mesos i a final d’any acabar per sobre de les xifres previstes.” A més, va recordar que l’hivern “ha estat força bo, per això hem de veure si una temporada compensa l’altra”.

Quant a les dades, el cònsol demanava analitzar-les atentament, “perquè la xifra del 20% és molt alta”, però reconeixia que després d’anys de creixement, podia ser que enguany caiguessin. “Venim de 4 o 5 anys consecutius d’augment constant i podria ser normal el fet de patir una davallada.” Des de Saetde ja s’han fet inversions al respecte, però en calen més. “Sempre se’n poden fer més, però l’any passat van posar unes bicicletes elèctriques que no van tenir l’afluència esperada. A poc a poc es van fent coses”. Torres va recordar que la societat destina uns 8 milions d’euros anuals a l’estació i que amb l’acord d’intencions podrien augmentar, però per ara no sembla que es “pugui rubricar aviat”.

tracking