Andorra la Vella

El nou CAP de Santa Coloma estarà acabat la primavera de l'any vinent

El trasllat del centre d’atenció primària permetrà als veïns de la zona tenir millor servei i no es descarta ampliar l’horari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Santa Coloma disposaran d’un nou centre d’atenció primària (CAP) a partir de la primavera del 2019, així ho va manifestar el ministre d’Ordenament Territorial, que finançarà el nou local, situat al Prat Condal i que l’ha cedit per al comú. El projecte costarà 300.000 euros i finalitzarà la renovació i ampliació de la xarxa de CAP al país. “Aquí calia actualitzar un local obsolet, que no tenia les dimensions adequades per oferir el millor servei possible, i per això hem buscat aquest lloc que serà més accessible”, va dir Jordi Torres, que va afegir que ja s’ha tret la licitació per escollir l’arquitecte i que preveu adjudicar la redacció del projecte al setembre, “així tindrem temps perquè el presenti abans de final d’any i adjudicar les obres”.

La cònsol major, Conxita Marsol, va explicar que aquest canvi havia estat fruit d’una demanda que va fer el comú a Govern perquè “l’altre ens ha quedat obsolet, sigui per accessibilitat, dimensions i fins i tot per proximitat”, va dir. El lloguer de l’edifici serà a càrrec de la corporació, que ha arribat a un acord amb els propietaris i ha signat un contracte per a cinc anys, a raó de 2.000 euros al mes. “Volem canviar el local i creiem que aquest ens permetrà millorarà molt el servei que donem a la gent de Santa Coloma”. La cònsol va insistir en l’accessibilitat com a motor de la millora de les instal·lacions. “On està ara és complicat d’arribar. Aquí es pot venir en transport públic o en cotxe i això ens farà guanyar molt en qualitat de servei. A més, l’espai on estem no reuneix les condicions per atendre els usuaris”, va dir.

El ministre de Salut, Carles Álvarez, va explicar que es vol millorar el tracte dels habitants de la zona, però no preveu que s’incrementi el nombre d’usuaris de manera significativa. “Fins ara venien unes 2.000 persones anuals i 700 més les tractàvem a domicili. No creiem que n’hi hagi més però sempre es poden revisar els horaris d’atenció i si cal, ampliar-los”. En aquest sentit, Álvarez va destacar que la intenció no és ampliar els serveis que ja oferia l’anterior CAP, sinó que “tindrà un servei normal, però sí que posarem un despatx per a un assistent social o hi haurà un espai multiús. En principi es farà el mateix que a la resta”.

Torres va recordar que en aquesta legislatura ja s’han renovat els CAP de Sant Julià de Lòria i de la Massana.

El nou CAP de Santa Coloma estarà acabat la primavera de l'any vinent

tracking