Mobilitat

Andorra la Vella vol una línia conjunta de bus amb Escaldes

Des de la corporació es buscarà la manera d’ampliar les rutes i compartir trajectes per millorar el servei i rebaixar-ne el cost

Andorra la Vella vol una línia conjunta de bus amb EscaldesCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital vol unificar el servei de bus comunal amb Escaldes-Engordany “per millorar el servei i estalviar costos”, va explicar ahir la cònsol major, Conxita Marsol, durant la sessió del consell de comú. Segons va apuntar, la intenció és ajuntar les línies existents i demanar a Govern que els busos no passin pel centre de la parròquia. “La nostra idea seria unificar el servei i que, pel que a part urbana es refereix, poguéssim concretar el circuit de les línies nacionals, ja que no volem que hi passin i creiem que seria una forma de millorar el servei”. La cònsol va afirmar que amb Govern ja hi han començat a parlar, però que amb Escaldes “només hem tingut alguna conversa informal, però seria molt més pràctic per a tothom”. Marsol descarta que es creïn noves parades en altres zones de la parròquia, perquè entén que amb les línies de Ciutat de Valls i de la Margineda “ja queden pocs espais on manqui el servei”.

El vessant econòmic podria ser un nou al·licient, va indicar la cònsol, fet que també convenç el conseller de la minoria de Cd’I Jordi Minguillón. “És evident que el servei costa molts diners i que hauria de ser més responsabilitat de Govern que del comú, però aquí ja fa molts anys que funcionem així. Si estalvia costos, perfecte.” Per la seva part, la consellera del PS+I Lídia Samarra va “felicitar” la cònsol per la iniciativa, ja que ajudaria a reduir emissions i a fer més sostenible el servei. Per començar a treballar en aquesta direcció, el comú va aprovar una pròrroga només d’un any del contracte que té amb la Hispanoandorrana i que finalitza aquest any.

Aparcament a Ciutat de Valls

Marsol també va anunciar que la corporació ha rebut una parcel·la de gairebé 1.000 metres quadrats al carrer Mestre Xavier Plana i que es destinarà a fer-hi un aparcament. “Seria un pàrquing vertical i encara hem de començar a fer els estudis per veure com el podríem fer, però és un molt bon lloc per suplir el dèficit de places que tenim a la zona de Ciutat de Valls”. Aquest terreny l’ha rebut el comú en forma de cessió econòmica per l’aprovació d’un pla parcial que preveu construir-hi habitatges, un fet que, segons la cònsol, “demostra que la parròquia és capaç d’atraure inversions i que recupera força el sector de la construcció”. Minguillón no comparteix del tot aquestes declaracions, però sí que valora el projecte. “En alguns espais molt concrets de la parròquia sembla que sí que hi ha algun moviment, però com diuen les associacions de constructors i els visats d’obra, tampoc estem per tirar coets, però igualment qualsevol projecte ajuda”. Per unanimitat, el ple va aprovar l’adjudicació dels treballs per fer el nou aparcament del car­rer Valira, que tindrà un pressupost de 253.000 euros i que es farà en un termini de vuit setmanes a partir del setembre.

Finalment, es va decidir la creació d’un concurs nacional per instal·lar un sistema de senyalització dinàmica que informi, a temps real, de les places disponibles per estacionar en els aparcaments públics i privats. Marsol va demanar ajuda a la minoria per trobar el lloc exacte on ubicar-los i va assegurar que tècnicament “la parròquia ja està preparada”.

MÉS

Inversions

Obres a La piscina exterior dels Serradells

Es faran uns treballs d’impermeabilització que costaran uns 220.000 euros i les obres hauran d’estar enllestides per a la temporada d’estiu del 2019.

Seguretat Social

Es renova l’assegurança dels funcionaris del comú

El contracte amb l’empresa asseguradora pel reemborsament de la CASS dels actes mèdics finalitza el 2019 i el comú ha aprovat la creació d’un concurs per renovar-lo.

Toponímia

Els carrers de la Borda Nova ja tenen nom

L’avinguda de la Borda Nova, el passeig de la Borda Nova i el carrer de l’Estadi són els noms escollits per als tres vials d’aquesta zona ja urbanitzada.

Medi ambient

La vall del Madriu i un parc francès, agermanats

El cònsol major de Sant Julià de Lòria serà qui signi l’acord d’agermanament entre la vall del Madriu-Perafita-Claror i el parc natural francès de Causses & Cévennes.

tracking