Ordino

Govern inaugura un camí ral que connecta la Cortinada i Ansalonga

El nou passeig té una llargada d’uns 650 metres i les obres han tingut un cost aproximat de 140.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apropar la natura d’una manera senzilla a aquelles persones que tenen més dificultats per accedir a les zones de muntanya. Amb aquest objectiu, Govern va inaugurar ahir un nou camí ral que connecta les poblacions ordinenques de la Cortinada i Ansalonga al llarg d’uns 650 metres. Així ho va explicar la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que va informar que l’obra ha tingut un cost aproximat de 140.000 euros. I és que, segons va apuntar, la senda, que voreja el Valira, compta amb una passarel·la de fusta per facilitar el pas d’infants i de persones grans o amb mobilitat reduïda. Alhora, a l’obra s’ha hagut de respectar la mollera que hi ha en una part del recorregut.

Calvó va destacar que el nou “tram de camí forma part del pla sectorial d’infraestructures verdes”, que va qualificar d’eina “urbanística que permetrà reservar l’espai de forma perenne en el temps”.

Un nou tram fins a Sornàs

Precisament, la titular de Medi Ambient va avançar que el seu ministeri, juntament amb el comú d’Ordino, està avaluant la posada en marxa d’un nou passeig entre la Massana i la parròquia, i que a hores d’ara ja està treballant per allargar el camí des d’Ansalonga fins a Sornàs. En aquest sentit, la cònsol menor ordinenca, Gemma Riba, va congratular-se perquè “l’any passat vam tenir la sort d’inaugurar un tram al Prat de la Farga per enllaçar el poble d’Ordino amb Sornàs i aquest any enllacem amb aquest nou tram la Cortinada amb Ansalonga”. Ara, va posar en relleu, “ens quedaria pendent, i és això en el que estem treballant, el tram entre Sornàs i Ansalonga, per poder tenir tota la parròquia accessible fins a Sorteny sense quasi aixafar la carretera”. La cònsol menor va posar l’accent en la col·laboració amb l’executiu per “intentar enllaçar amb camins tota la parròquia”.

El tram que es va estrenar ahir, va afegir, “és planer i accessible perquè camins de muntanya a la parròquia, com a altres indrets d’Andorra, ja n’hi ha molts”. Pel que fa a les actuacions exclusives de la corporació que encapçala Josep Àngel Mortés, Riba va informar que el comú té previstes més accions a partir “d’una partida pressupostària per anar arranjant els camins de muntanya existents a la parròquia”.

De fet, va posar l’accent que la voluntat del comú és treballar “pel que fa a manteniment i l’adequació per anar a poc a poc millorant la senyalització en els camins existents”. Respecte a la decisió del comú de fer de pagament l’aparcament del parc de Sorteny, Riba va dir que “és un any de prova” per “després veure si cal fer ajustaments”. Tot i això, va avançar que fins ara l’afluència és similar a la dels darrers anys.

Govern inaugura un camí ral que connecta la Cortinada i Ansalonga

tracking