El comú segueix en espera de la nova proposta de Saetde per Concòrdia

La societat no ha entregat al comú una nova proposta després que quedés desestimada l’anterior, en la qual demanava una indemnització

El comú segueix en espera de la nova proposta de Saetde per ConcòrdiaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú no ha rebut encara la segona demanda que la societat que gestiona els camps de neu de Pas de la Casa-Grau Roig, Saetde, ha d’entregar per intentar arribar a una entesa i poder signar l’acord d’intencions que augmenti la concessió de les pistes durant 20 anys més, “i tampoc sabem quan arribarà”, diu el cònsol major, Jordi Torres. Des de la corporació esperen que la societat liderada per Joan Viladomat presenti aquesta segona proposta després que la primera quedés “completament descartada”, ja que va venir acompanyada d’una sol·licitud d’indemnització “milionària”, per no haver pogut explotar els terrenys de Concòrdia, que són els que Saetde reclama i el comú es nega a cedir. Des de la societat gestora es va dir que arribaria a mitjans de juny, però finalment no ho va fer.

Torres ha reiterat que la seva voluntat és la de negociar i està “tranquil, perquè en el fons encara queden molts anys de concessió”, però espera que Saetde justifiqui les seves pretensions sobre els terrenys en disputa, encara que també ha avançat que si no els convencen, “la situació acabarà a la Batllia”.

Inversions a Grau Roig

L’acord d’intencions comporta també un compromís per part de Viladomat d’invertir al Pas de la Casa i a Grau Roig. De moment, el comú ha sotmès a informació pública, l’avaluació d’impacte ambiental i els documents de quatre projectes que tiraran endavant en breu. “Són inversions petites que permetran arranjar alguna pista, apropar-la fins i tot i també allargar el telecadira del Pla de les Pedres i fer un nou teleesquí a la zona del Planell de la Palanca i dels Fangots de Moretó”, va detallar el cònsol, que va afegir que “no són les grans inversions que esperem de Saetde però sabem que aquestes arribaran quan es tanqui l’acord d’intensions, perquè els projectes més grossos demanen més temps per amortitzar”. El cònsol va reconèixer que no estaven previstos però que tot i així, “benvinguts siguin”. En aquest sentit, Torres va recordar que “aquests projectes i els que vinguin, seran actius que quedaran a la parròquia i que ens ajudaran a créixer”.

Per la seva part, des del comú també començaran aviat dues inversions importants al Pas de la Casa, com són la construcció de l’escola bressol i l’arranjament de la plaça de l’església de Sant Miquel. D’aquest es va aprovar l’adjudicació definitiva a l’empresa Roca S.A. per un import d’1,5 milions d’euros, i els treballs seran de 16 mesos. “És un dels compromisos que vam anunciar quan vam presentar el pressupost del 2018, que volíem fer una forta inversió al Pas i aquest és un dels principals projectes que encararem”, va dir Torres. El segon serà la construcció de l’escola bressol, un edifici que havia de fer-se l’any passat però que es va retardar per recomanació dels arquitectes. “La nostra idea era construir un centre provisional mentre arreglaven l’antiga escola, però ells ens van comentar que la millor opció era aixecar un nou edifici, precisament allà on volíem posar el provisional”, va dir, però després, cap estudi es va presentar al concurs per adjudicar els treballs, “perquè era poc clar” va expressar la degana del Col·legi d’Arquitectes, Zaira Nadal. Ara el comú treu un nou concurs per fer la primera fase, que inclou l’estructura i els fonaments de l’edifici. Té un pressupost de 2,5 milions d’euros i s’adjudicarà al setembre. El concurs per la segona, sortirà al desembre.

tracking