El comú prohibirà la circulació d'autobusos a l'avinguda Meritxell

Marsol va enviar una carta a Govern per comunicar-los que només permetrà el pas de vehicles escolars i dels busos comunals

El comú prohibirà la circulació d'autobusos a l'avinguda Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La reforma de la part alta de l’avinguda Meritxell comportarà un nou canvi en la circulació de vehicles que afectarà els autobusos de grans dimensions, ja que des del comú es vol evitar que puguin circular per la via i que ho continuïn fent, com fins ara, pel carrer Prat de la Creu. “En un país tan petit i en un carrer com el que ens quedarà no funcionen aquests vehicles de grans dimensions, i per això volem evitar que hi circulin com ho feien fins ara”, va explicar la cònsol major, Conxita Marsol, que també va afegir que ja s’ha comunicat la iniciativa a Govern i que no hi ha posat objecció. “Els vam enviar una carta avisant-los del que preteníem ja fa uns mesos, i de moment el retorn que hem tingut és positiu”. Una altra línia que quedarà afectada és la del bus de la Seu, que ara mateix tampoc pot circular pels treballs i que es voldrà mantenir el trajecte actual, també a Prat de la Creu.

La idea del comú és que només hi passin els busos escolars i els de dimensions més reduïdes, però Marsol va assegurar que aquest procés no serà immediat, “sinó que volem començar a treballar-hi a partir del setembre. Des que vam començar les obres vam haver de desplaçar el servei i ara volem mantenir-lo així. Fa temps que ho tenim al cap i igual que els vam eliminar de la part baixa, ara també ho faríem de l’alta”, va finalitzar.

Muntant les noves terrasses

Marsol també va explicar que alguns dels establiments amb ter­rassa a l’avinguda ja estan instal·lant el nou mobiliari que es va aprovar i que unificarà la imatge de tots els negocis de la zona. “Alguns dels comerços ja estan muntant les terrasses amb el nou mobiliari. Creiem que quedarà molt bé amb els tons negres i daurats que hem escollit”, va dir la cònsol, que va confirmar que no seran els mateixos que posarà Escaldes a Carlemany. “Nosaltres els vam anunciar fa setmanes i cadascú posarà els que cregui més adients. No es tracta de fer dues avingudes idèntiques i ni tan sols a dins de la parròquia ho farem, ja que ara estem treballant en l’ordinació que seguiran les ter­rasses del barri antic i tampoc seran les mateixes.”

Finalment, sobre la possibilitat que les bicicletes i patinets quedin exclosos de la zona de vianants de Meritxell, la cònsol es va mostrar rotunda en recordar que “tots els vehicles de la classe que siguin estan vetats des del 2016 en aquesta zona. Es va prohibir la seva circulació el mateix dia que es va decidir que els cotxes no podrien fer-ho”.

EL COMÚ REGALARÀ 1.800 BANDERES D'ANDORRA

La corporació repartirà 1.800 banderes andorranes amb la intenció que els habitants de la parròquia les pengin als seus balcons i finestres durant la festa major de la capital, que començarà el 3 d’agost i s’allargarà fins al 6. Aquelles persones que vulguin recollir la seva, s’hauran de desplaçar a partir de dilluns 30 fins a casa comuna o al centre cultural La Llacuna, en horari de 8 a 15 hores, i recollir-la de franc, i només caldrà acreditar ser resident a la parròquia. Només se’n donarà una per llar i es regalaran fins a esgotar existències. Amb aquesta mesura, el comú vol recuperar l’antiga tradició d’engalanar els balcons en aquesta festa, “que els darrers anys s’ha anat perdent”, apunta un comunicat enviat als mitjans.

ELS TREBALLS DE PAVIMENTACIÓ CAUSEN CUES DE 45 MINUTS A PRAT DE LA CREU

El departament de Mobilitat avisava ahir que a partir de les dues i mitja de la tarda es tallaria l’avinguda Meritxell entre el carrer Bonaventura Armengol i l’avinguda del Consell d’Europa pels treballs de pavimentació de la via, fet que va provocar llargues cues a l’únic carrer que podia absorbir el trànsit, com era Prat de la Creu. Les primeres aglomeracions es van començar a produir des del mateix moment del tall, ja que els vehicles que volien pujar fins a la plaça de la Rotonda eren desviats pel carrer de la Sardana i només es permetia el pas dels veïns de la zona de Pau Casals i dels autobusos que hi fan parada. Alguns dels conductors i vianants, sorpresos per la quantitat de vehicles que hi havia, es mostraven indignats i reclamaven mesures al comú perquè no es torni a repetir una situació com aquesta, en la qual i segons algun dels conductors, havia fet que triguessin 45 minuts per creuar el car­rer, des de la baixada del Molí fins a l’aparcament del Parc Central. Des de les xarxes socials, Mobilitat anunciava el tall al carrer i les retencions, però els vehicles seguien acumulant-se a la via. A més, com que tots els cotxes eren desviats pel carrer de la Sardana, aviat l’avinguda de Riberaygua també va quedar saturada i el trànsit dens va arribar a la CG-1, a l’avinguda Tarragona. A partir de les cinc i mitja es va reobrir el trànsit i la circulació va quedar restablerta en poc menys de mitja hora. Segons la cònsol major, un cop s’assenti l’enquitranat es reobrirà el trànsit, però aquest matí també començaran els treballs del darrer tram de la part alta de l’avinguda, el que està davant de Pyrénées, per la qual cosa, caldrà tornar a desviar part del trànsit.

tracking