Mediació entre Pal-Arinsal i Arcalís per 38.000 euros en forfets

Mortés diu que Emap i Secnoa entenen les clàusules del contracte de manera diferent i que un servei extern aclarirà la situació

Mediació entre Pal-Arinsal i Arcalís per 38.000 euros en forfets

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vallnord contractarà un servei de mediació que resolgui la disputa que tenen Emap i Secnoa per una part del repartiment de la venda del forfet conjunt i que puja a 38.000 euros. Segons va explicar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, les discrepàncies entre les dues societats són només de caràcter “tècnic”, i per això es farà ús d’aquest servei, “perquè de cara al futur ja no es tornin a repetir”. Mortés va aclarir que “en el contracte de mandat que es renova anualment hi ha una sèrie de clàusules que són interpretables i en aquest sentit busquem una tercera opinió que ens ho faci de forma correcta”.

El cònsol va recordar durant la sessió del consell de comú que es va celebrar ahir, que el contracte es va signar abans de l’entrada de Saetde a Arcalís i que per tant, la societat encampadana “no hi té res a veure”, descartant així certa mala maror entre la direcció de Vallnord i el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat. La consellera de L’A+I, Eva Choy, no va dubtar de les paraules del cònsol i va afegir que “si ell diu que no hi ha problemes amb Vallnord, no veiem motiu per preocupar-nos”.

La consellera de l’oposició va voler saber la raó per la qual el bufet d’advocats Manubens els havia tramès una factura de 22.000 euros en concepte d’hores extra acumulades per l’assessoria que van fer en la compra d’Arcalís. El cònsol va respondre que quan es va contractar el bufet, “l’estació encara era 100% del comú, per tant és natural que siguem nosaltres qui l’abonem”. Choy va qüestionar si no es podria haver previst, però el cònsol va respondre que no, resposta que la consellera va entendre per la situació, però va afegir que “s’hauria d’haver intentat incloure-les en el pagament total. Entenem que no es ven una estació i que si nosaltres fóssim la majoria potser ens hauríem trobat en la mateixa situació”.

Mortés també va afirmar que hi haurà un forfet conjunt amb Pas de la Casa-Grau Roig aquesta temporada. “És de sentit comú que hi serà, i malgrat que encara no estigui tancat, és pràcticament segur que existirà”.

Finalment, el cònsol va recordar que el descampat que hi ha al costat de Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO), un espai on molts joves aparquen a les festes del Roser i que generen malestar entre els veïns, aviat desapareixerà, ja que “aquella zona està afectada per una unitat d’actuació on farem vials, una rotonda i un aparcament que gestionarà el comú, i si tot va bé, la urbanització començarà en breu”.

Adjudicació a l’oferta més baixa

Choy va explicar que la majoria li va passar la relació d’ofertes per fer la neteja dels vidres de l’escola bressol de la Baldufa, demanda que ella havia fet en l’anterior sessió de comú, ja que “era una empresa pròxima al cònsol”. La consellera de liberals va constatar que l’empresa adjudicatària era realment “qui havia presentat l’oferta més baixa”.

28.000 EUROS PEL BUS LLANÇADORA ENTRE EL SERRAT I EL SORTENY

Choy també va preguntar pel cost de l’adjudicació del servei d’autobús llançadora entre l’aparcament del Ser­rat i el Sorteny, que serà de 28.000 euros i que permetrà transportar 52 persones per viatge i se’n preveuen tres cada hora. Per Choy aquesta despesa podria ser excessiva, ja que es desconeix la quantitat de persones que hi van. Mortés va explicar que enguany només es farà una prova pilot del servei, però reconeixia que potser havien calculat massa persones. “Quan vam fer el plec de bases per adjudicar-lo, demanàvem màxima ca- pacitat i l’empresa guanyadora és qui més persones podia portar. Malauradament també era la més cara, així que veiem com va aquest any i el pròxim, ja agafarem un bus més petit”.

tracking