PS i Liberals critiquen l'exclusió de Sercensa en la nova central del Pas

Lafoz “troba a faltar dades més concretes” i denuncia que la ratificació del conveni amb FEDA s’hagi portat al ple després de la signatura

PS i Liberals critiquen l'exclusió de Sercensa en la nova central del PasANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú d’Encamp va donar llum verd ahir al conveni de col·laboració que van signar la mateixa corporació i Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) el 6 de juliol passat per a la construcció d’una central de cogeneració al Pas de la Casa. “Un anhel del comú” que servirà per a un major estalvi econòmic i per “poder esmenar els vessaments dels dipòsits de gasoil”, va afirmar el cònsol major, Jordi Torres. L’oposició, però, va mostrar en bloc la seva disconformitat respecte a l’exclusió de la societat Serveis Comunals d’Encamp (Sercensa), el proveïdor d’electricitat al Pas, en les converses entre FEDA i el comú encampadà per posar en marxa la futura planta energètica. En aquest sentit, el conseller del Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), Joan Sans, va acusar la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) de “menystenir” Sercensa en un projecte en què “hauria pogut aportar els seus coneixements tècnics”.

A més, Sans va lamentar que la futura instal·lació “podria fer perdre beneficis” a la societat pública encampadana perquè “possiblement hi hagi propietaris que passin de l’electricitat a la cogeneració”. De fet, la consellera de Liberals d’Andorra (L’A), Maribel Lafoz, va afirmar que “des de Sercensa ens han fet arribar el neguit per no haver-los tingut en compte”. La consellera liberal va destacar que “troba a faltar dades més concretes” sobre la futura central, com ara l’estalvi exacte que representarà connectar-se a la xarxa de calor per a la corporació.

Igualment, Sans i Lafoz van criticar el fet que la ratificació del conveni s’hagués portat al ple del comú després de la signatura pública. Torres va argumentar que tenia previst el consell el dia 5 i finalment es va traslladar a ahir. El cònsol va anunciar que Sercensa podria participar en la distribució de calor de la central.

MÉS DE 3 MILIONS EN ADJUDICACIONS

El comú va aprovar adjudicacions per un valor total de més de 3 milions d’euros. Torres va destacar la quantitat destinada a l’última fase del projecte de remodelació del Passeig de Mojácar (1.415.000 euros) i la dedicada a la remodelació de la plaça de l’església del Pas (1.571.000). Maribel Lafoz va advertir que aquestes obres de remodelació coincidiran amb les de sanejament de la mateixa plaça i amb els treballs per instal·lar la futura xarxa de calor. Lafoz va remarcar la “importància de coordinar el calendari per evitar que les voravies s’hagin d’aixecar dues vegades”.

tracking