x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sant Julià de Lòria

Farré critica la gestió del director de Naturlandia “perquè no hi és mai”

El conseller d’Unió Laurediana reclama més transparència i professionalitat a l’hora de dirigir el parc d’animals
El conseller Joan Albert Farré, durant una sessió de comú.

Farré critica Ordóñez perquè “no hi és mai”

El conseller Joan Albert Farré, durant una sessió de comú.

ARXIU
Actualitzada 10/07/2018 a les 17:08
La minoria al comú de Sant Julià de Lòria veu amb preocupació la partida d’un milió d’euros que l’ens haurà d’injectar a Naturlandia per cobrir el dèficit. Abans del consell de comú que s’ha de celebrar aquest migdia, el conseller d’Unió Laurediana (UL) Joan Albert Farré alerta que es tracta d’un fet “recurrent” i demana més transparència a l’equip de Josep Miquel Vila.
“Ja venim advertint de manera repetida que cal gestionar de manera més seriosa Camprabassa”, afirma Farré, que insisteix a professionalitzar-ne el consell d’administració. Després de saber que l’ens haurà d’aportar 350.000 euros més als 700.000 previstos inicialment aquest any, el conseller és contundent i assegura que no comparteix la manera de gestionar Camprabassa. “No podem estar d’alguna manera d’acord amb aquest tipus de gestió opaca a mans d’un senyor que no hi és mai”, etziba Farré, que critica que el comú “vagi pagant unes factures amb una gestió i d’aquest estil”.

“El que nosaltres creiem és que si la gestió fos d’alguna manera transparent, professional i ben portada i generés despesa, malauradament la corporació de Sant Julià no tindria altre remei que assumir-la”, destaca Farré, que ha demanat conèixer de primera mà el que es fa, però que “la majoria comunal no és partidària d’això i prefereix aquest model de gestió que està costant diners al comú, als ciutadans i a Sant Julià”.

DESCONEIXEMENT DELS PROJECTES
Pel que fa als motius esgrimits pel comú, que atribueix l’augment del dèficit a les pèrdues de l’hivern i als patrocinis fallits de Toni Bou, el conseller de la minoria lamenta que no se’ls proporcioni dades sobre si ha disminuït el nombre de visitants a causa del mal temps. “El que podem dir és que no tenim dades, no tenim coneixement del que s’està fent ni per què”, critica Farré, que reclama una gestió “més responsable” del parc ubicat al coll de la Rabassa. Pel que fa a la falta d’ingressos esperats per les activitats de Toni Bou, el conseller d’UL també és taxatiu i assegura que desconeix quin és el projecte que porta a terme el pilot de trial. “No tenim constància ni de què s’ha fet ni de quants diners han costat les obres”, denuncia Farré, que lamenta que s’ha d’assabentar de les novetats a través dels mitjans de comunicació.

Per tant, demana un cop més que el Govern s’involucri a Naturlandia, ja que considera que “al final el sentit d’aquest parc és que sigui del Principat”. Si bé reconeix que caldria un altre model per revertir la situació i insistir en més formació, “ens hem de conformar com les expectatives continuen esfondrant-se”. Preguntat per la rebaixa de l’endeutament del parc, que ha passat dels 23 als 19 milions d’euros, Far­ré considera que la xifra té lloc per les injeccions que ha anat fent el comú en els últims tres anys. “El que no es pot fer és imputar una rebaixa de l’endeutament al fet que hagi augmentat el volum de negoci o a la facturació quan s’està aportant constantment diners del comú a Cap­rabassa”, afirma Farré, que pregunta per la quantitat que s’ha injectat en els últims anys per part de la corporació.
  • #9 soc tonto
    (10/07/18 19:21)

    Jo soc tonto i no dic tonteries, vostè les diu, i mira que en diu..... 1)professionalitzar el consell d'administració ,2) que el director no hi es mai. 3) gestió transparent, i ect....
    I no creieu oportú mirar cap a dins vostre, mirar dins d'UL. Que no sou un exemple per mirar. Penseu qui va crear Naturlandia, qui va col.locar el director Ordoñez, qui va col.locar l'assesor Martinez, qui va atorgar el restaurant i desprès pagar-li per deixar-lo , qui estava al consell d'administració i no el va professionalitzar. Qui va deixar l'herència que tenim i no podem mantenir...Crec que vostè i els seus, no van fer la feina ben feta i esperàveu anant passant els anys i anant amagant el cap sota l'ala i ara ja no es pot fer,,, espero i desitjo que tots els rumors del que van passar durant tants anys a Naturlandia sortint a la llum, però sense les proves adequades no podran fer res, però l'esperança un tonto no la perd mai, i jo no la perdo....

    Respondre
  • #8 L acudit de la setmana
    (10/07/18 17:45)

    A España tenen una expressió per aquest Sr : Cuññññaaaaaoooooo !!!!!! 

    Respondre
  • #7 cinic
    (10/07/18 16:33)

    El cinisme d´aquest sr. no té límits... Es un dels pares de la "criatura " ,de Naturlandia, ha estat des de l´inici dins el Consell d´Administració, i ara surt amb aquestes, a més és President de Mútua Electrica, que hi va aportra prop de 400.000,00 en l´ampliació de capital i que encara forma part del Consell d´administració de Camprabassa... Que vol dir que no s´entera de res quan ocupa càrrecs...o ho fa veure....i vol ser Cònsol.....esperem que el poble li recordi totes les seves actuacions...

    Respondre
  • #6 Maria
    (10/07/18 14:48)

    Al Cesar el que és del Cesar va dir..
    Potser podríem deixar-ho amb els tàndems Pintat-Sangrà i Gil-Torrentallé. 

    Respondre
  • #5 Lauredià
    (10/07/18 10:45)

    Esta molt bé dita critica Sr.Farré, però crec que arriba massa tard. Dir que el sr.Ordoñez no hi sigui mai, no li va preocupar quan vosté formaba part de la cupula.

    Respondre
  • #4 Al Cesar el que és del Cesar
    (10/07/18 09:59)

  • #3 Canòlich
    (10/07/18 08:24)

    El problema del Sr. Farré, i ho sap, és que  ell està implicat fins a les orelles en  la Naturlàndia  que el Sr. Vila va  heretar dels anteriors cònsols, Sra Gil i Sr. Torrentallé. 

    Respondre
  • #2 Josep
    (10/07/18 08:07)

    23 milions de deute és pràcticament l'herència que va heretar el Sr. Vila del consell d'administració del qual el Sr. Farré era un membre destacat i influent. 

    Respondre
  • #1 Sandra
    (10/07/18 08:01)

    L'administració Gil-Torrentallé va allargar artificialment l'agonia del parc convertint deute -5 milions d'euros- en accions de Naturlàndia. Aconsella repetir la fòrmula, Sr. Farré?

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts