Alguns pisos del Tiffany's encara no s'han pogut tornar a ocupar

Falta la renovació de les cèdules d’habitabilitat d’alguns immobles

Alguns pisos del Tiffany's encara no s'han pogut tornar a ocuparARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns del Tiffany’s, l’edifici de la Massana que va patir un greu incendi ara fa poc més de dos anys, confien que d’aquí a un parell de mesos tots els pisos tindran les cèdules d’habitabilitat en ordre i, per tant, es podran fer servir. Avui en dia ja estan enllestits els espais comuns dels quatre blocs, si bé el primer i el segon es troben operatius des de fa cert temps, segons va explicar al Diari el president de la comunitat de propietaris de l’edifici, Pancho Lizama.

“Als blocs 3 i 4 falta la signatura del document segons el qual ja han superat les revisions les zones comunes, els àtics i els apartaments”, va comentar Lizama, que va afegir que “una vegada estan oberts” aquests espais “comença el procés de veure què li falta a cada propietari”. En aquest sentit, alguns han optat per fer modificacions als respectius habitatges. “Pensem que d’aquí al setembre s’actualitzaran totes les cèdules d’habitabilitat”, va explicar Lizama. Així mateix, va constatar que alguns dels immobles la tenien “caducada”. L’edifici compta amb 75 apartaments, amb pisos de llogaters de llarga durada i de temporada, tot i que n’hi ha de desocupats.

Més de dos anys de l'incendi

L’incendi va calcinar la part superior de l’edifici Tiffany’s la nit del 29 de març del 2016. En aquell episodi no hi va haver danys personals tot i que els 155 veïns que hi havia llavors van haver de ser desallotjats amb rapidesa.

El foc es va originar a la xemeneia d’un dels pisos superiors i es va anar propagant d’un pis superior dels dúplex als altres habitatges del Tiffany’s. Una de les causes del gran abast que va adquirir l’incendi van ser les característiques de la construcció i especialment el teulat. Setze àtics, la majoria dels quals eren dúplexs, van quedar greument afectats per les flames així com els apartaments del tercer, que també van patir danys importants. Les obres per recuperar l’edifici es van iniciar el juliol del 2016. Des de llavors es van fer les tasques de reconstrucció, sobretot del teulat, que va cedir en alguns punts. Avui en dia ja estan acabats els treballs estructurals i de les zones comunes. Només es fan intervencions puntuals en els habitatges dels propietaris del Tiffany’s per tal de perfilar els acabats dels pisos.

Denúncies aturades

El desembre del 2017 la Batllia va admetre a tràmit les demandes presentades per dos veïns contra les resolucions del Govern del 25 i 26 d’octubre de l’any anterior, en què es desestimava la reclamació per responsabilitat administrativa de l’executiu sobre l’incendi. En aquell moment, Lizama va anunciar que una quinzena de propietaris també en presentarien. No obstant això, segons va explicar ara per ara es troben en stand by. “Les demandes no s’executaran fins que no hi hagi un tancament de les obres completament”, va manifestar Lizama, que va assegurar que hi ha d’haver “una reunió de propietaris” per concretar quines accions emprenen.

tracking