El comú sosté que el Cirque no pot deixar la capital per contracte

El pacte establert amb Andorra Turisme especifica que l’espectacle no es pot traslladar de la parròquia

Les dives de la música a la pre-estrena del 'Cirque'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Andorra la Vella va explicar ahir durant la visita d’obres al centre esportiu dels Ser­radells que el Cirque du Soleil es quedarà a la capital durant el 2019. La cònsol es va mostrar sorpresa que es qüestionés aquest fet, ja que, segons va explicar, el comú té un contracte amb Andor­ra Turisme que estableix que l’espectacle no es pot moure de la parròquia. Segons fonts comunals, aquest contracte tindria vigència fins al 2019, que, fins al dia d’avui, és el darrer any que té de contracte la companyia canadenca amb Andorra Turisme. Marsol va explicar que només hi ha una clàusula en l’acord entre el comú i Andor­ra Turisme que preveu un trasllat a una altra parròquia del muntatge de la companyia canadenca, i que seria si el comú de la capital renunciés explícitament a acollir-lo.

El pàrquing de l’antiga estació

L’aparcament de l’antiga estació d’autobusos, que el comú havia anunciat que estaria en funcionament durant el mes de juny, pot ser un factor important perquè el Cirque no es mogui de lloc. L’espai podria satisfer les demandes d’estacionament dels comerciants i veïns de Riberaygua, que és una de les causes per les quals es vol traslladar el Cirque. La cònsol major va expressar que l’endarreriment en l’obertura del pàrquing no depèn del consistori, “depèn també de la propietat, jo sé que ho volien fer ràpid”, va dir.

Segons la cònsol, l’endarreriment en l’obertura de l’espai podria ser causat per les estructures que hi ha en el terreny i que s’han d’enderrocar. Pel que fa al contracte, va informar que el comú ha traslladat als propietaris del terreny una proposta per tal d’explotar l’espai, encara que no descarten que l’explotin els mateixos privats. Finalment, Marsol no va assegurar que l’aparcament estigui en funcionament durant el mes d’agost, però va remarcar que “ben aviat” es tancarà l’acord perquè és un pàrquing “important” que millorarà l’entrada a Riberaygua.

tracking