Codina avisa que la capital “batallarà” per mantenir el Cirque du Soleil

La consellera de Promoció Turística diu que tenen més llocs per fer l’espectacle però insisteix en l’edifici multifuncional

DivaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, va assegurar ahir que la corporació “batallarà” perquè el Cirque du Soleil es quedi a la parròquia, malgrat que ja no es torni a instal·lar la carpa a l’aparcament del Parc Central, tal com va avançar el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, durant l’estrena de Diva, que es va fer dissabte passat. Codina va aprofitar l’avinentesa per reclamar a l’executiu que construeixi un espai multifuncional on es puguin encabir els espectacles de grans dimensions. “Des d’Andorra la Vella sempre hem dit que calia aquest edifici multifuncional però com que depèn de Govern, res a dir. Ara, grans esdeveniments com el Cirque els volem mantenir i batallarem perquè així sigui”, va indicar la consellera, que també va reconèixer que “tenim més espais a la parròquia on es podria fer i encara estem parlant d’on es farà l’any vinent, així que ja veurem com queda”. Per altra banda, la consellera va explicar que el fet d’ocupar l’aparcament del Parc Central tants mesos l’any “ha generat certes queixes entre els comerciants de la zona, que ens demanen que trobem alguna solució, encara que, per altra banda, també n’hi ha que volen mantenir-lo aquí, ja que els permet fer promoció i entenen que és un bon reclam per a ells”. En aquest sentit, alguns restauradors de la zona de Prada Ramon i de Riberaygua han elaborat fulletons per donar a conèixer els seus menús entre els espectadors del Cirque du Soleil.

Budzaku tampoc va descartar la possibilitat que sigui una altra parròquia qui aculli el Cirque a partir de l’any 2020, si és que es renova el conveni signat entre la companyia canadenca i l’executiu. Per evitar-ho, la consellera es va afanyar a repetir la idea de la cònsol major, Conxita Marsol, que la setmana passada va indicar que el nou aparcament que es farà al carrer del Valira, davant de la Dama de Gel, podria ser un bon lloc per acollir aquests actes. Tot i així, si el Cirque marxa d’Andorra la Vella, Codina confia que trobaran nous al·licients que es puguin organitzar a la capital. “Som un comú dinàmic i buscarem alternatives i ja hem demostrat que som capaços de portar espectacles d’alt nivell”, va sentenciar.

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, es va mostrar “molt satisfet” perquè “hem aconseguit el repte de canviar de concepte i passar d’Scalada a Diva, i l’input que m’arriba és que la gent ho ha notat”. Per Camp, aquest objectiu “no era gens fàcil i encara que algú pensi que només amb diners es pot fer, està molt equivocat perquè hi ha un treball darrere molt més complicat”. El ministre va assistir dissabte a l’estrena de l’espectacle i va destacar especialment el treball de les dues cantants, Marie-Christine Depestre i Coral Egan.

Acord revisable

Andorra Turisme i el Cirque du Soleil tenen un acord que expira el 2019, però Budzaku va explicar que si el nou executiu volgués renovar-lo no li seria difícil aconseguir-ho. Des de l’ens públic, però, es demana una nova ubicació que no sigui un pàrquing.

carpa del Parc Central

Codina avisa que la capital “batallarà” per mantenir el Cirque du Soleil

tracking