Capesa estudia apujar el preu de l'aigua al sector comercial d'Escaldes el 2020

La companyia valora la possibilitat de fer un preu adaptat a grans consumidors com són els hotels

Capesa estudia apujar el preu de l'aigua al sector comercial d'Escaldes el 2020Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director de la Companyia d’Aigües potables d’Escaldes-Engordany (Capesa), Eduard López Mirmi, va explicar en declaracions al Diari que estan valorant apujar el preu de l’aigua al sector comercial de cara al 2020. “Volem estudiar un augment de preu als grans consumidors, com són els hotels, que tinguin un preu adaptat a ells”, va expressar dos dies després que la companyia celebrés l’assemblea general que du a terme anualment.

Durant la trobada, es va explicar que aquest pròxim 2019 els consumidors hauran de pagar un 6% més en la factura de l’aigua. “Aquesta mesura respon al pla de negoci que hem establert per poder fer front a pòlisses de crèdit que hem demanat”, va apuntar López Mirmi. Segons el director de Capesa, fins ara l’augment anual s’havia establert de manera fixa en un 2%. “Abans de fer l’apujada vam calcular l’impacte que suposaria un increment del 6%”, va dir. L’ens calcula que l’impacte real per al ciutadà, tenint en compte una família mitjana de quatre persones en un pis d’uns setanta metres quadrats, suposa uns 8 euros de consum d’aigua al mes, que amb l’augment del 6% suposarà un sobrecost de 50 cèntims més. “Penso que un augment de 50 cèntims d’euro al mes és totalment assumible per a una unitat familiar”, va destacar López Mirmi, que preveu que l’apujada anual retorni al 2% a partir del 2020.

Durant l’assemblea general, l’ens va tancar els comptes de l’exercici 2017 amb uns beneficis de 147.000 euros. Tot i això, Mirmi va destacar que han decidit no donar dividends als accionistes perquè “no ens semblava lògic apujar un 6% el preu de l’aigua i donar dividends a l’accionariat”. L’entitat actualment està formada per gairebé 1.100 socis, dels quals la majoria són de capitalitat privada excepte el comú d’Es­caldes, que té una participació del 6,3% en l’accionariat.

El pla de negoci

L’entitat va establir un pla de negoci per tal d’afrontar totes les despeses derivades de la pòlissa de crèdit. Segons López Mirmi, la pòlissa s’hauria demanat per millo-rar les instal·lacions i per iniciar els treballs de la nova estació de tractament d’aigua potable (ETAP), que ha d’estar enllestida a finals del 2019 i a la qual l’ens destinarà més de 900.000 euros. Entre les obres que la compa-nyia d’aigües encara té pendents, també destaquen els treballs a l’avinguda Fiter i Rossell, així com els dels carrers de Sant Antoni i Santa Anna. Per al total d’aquests s’ha destinat una partida pressupostària que supera els 20.000 euros.

CANVIS PER FER EL CÒNSOL PRESIDENT

Fins fa poc, Eduard López Mirmi, a banda de ser director de Capesa també ostentava la presidència de la companyia. Aquest fet va canviar, tot i que era completament legal. Ara la presidència de l’empresa recau en el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet. El vicepresident de l’ens és Josep Pubill, que es manté en el càr­rec des del 2010, i el secretari n’és Òscar Ruiz. López Mirmi va explicar que l’entitat no descarta en un futur fer les modificacions oportunes perquè la presidència sempre recaigui sobre el cònsol de la parròquia d’Escaldes-Engordany.

tracking