La minoria carrega contra l'acord amb FEDA

Pintos diu que és “banal i superficial” i Carmona lamenta que s’hagi de ratificar un conveni que “encara no està tancat”

La minoria carrega contra l'acord amb FEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La minoria va carregar contra l’acord que va signar aquesta setmana la cònsol major, Conxita Marsol, amb FEDA, mitjançant el qual diverses instal·lacions de la parròquia podran abastir-se amb la xarxa de calor que generi el Centre de Tractament de Residus (Ctrasa). Malgrat que les dues formacions compartien la finalitat de l’acord: utilitzar energies renovables i minimitzar la contaminació, aquest conveni “està molt poc treballat i s’ha realitzat a corre-cuita, així que no ens poden demanar que l’avalem, ja que és superficial, banal i molt millorable”, va indicar el conseller de CdI+L’A, Víctor Pintos, que va afegir que “tenim la sensació que és una contrapartida per alguna cosa que no sabem què és, però està clar que FEDA vol fer negoci a la parròquia”. La consellera del PS+I, Dolors Carmona, va titllar l’acord de “declaració d’intencions perquè encara no està tancat i no veiem per què l’hauríem de ratificar. Sembla que s’hagi prioritzat la foto a l’acord”, va dir. Marsol es va mostrar molesta amb la reacció dels consellers de l’oposició, ja que segons va dir, el pacte “obliga a FEDA a connectar la xarxa de calor amb els Serradells el 2019 i a partir del 2023, fins a 2.000 llars ho podran fer. Creiem en les energies renovables i volem ser un referent del país”.

Tampoc va agradar l’addenda que es va aprovar perquè el British College pugui utilitzar els ter­renys de davant de l’edifici per realitzar activitats esportives a l’aire lliure, a canvi de 1.000 euros mensuals. “És una xifra irrisòria i, si ja ho era el lloguer de l’edifici, això només fa que incrementar-ho”, va dir Jordi Minguillón, de CdI+L’A. Carmona va recordar que “amb el lloguer de tot un any, pagaríem la casa de colònies de dos mesos, així que amb aquesta operació hi hem perdut tots els ciutadans”.

La corporació va aprovar treure el concurs per adjudicar la tercera fase dels treballs de separativa d’aigües a Santa Coloma per un valor d’1,7 milions d’euros i que duraran 12 mesos. La cònsol va indicar que el projecte sencer “ha costat gairebé 3 milions i han inclòs l’embelliment de tota l’avinguda d’Enclar i de Santa Coloma”. També es va aprovar fer un concurs nacional, per via d’urgència, per construir un aparcament de dues-centes places al carrer del Valira. Un cop adjudicat, els treballs duraran 8 setmanes i costaran 270.000 euros. Majoria i minoria sí que es van posar d’acord per traslladar el túnel de llums que s’instal·larà durant el Poblet de Nadal, “probablement a la plaça de la Rotonda”, van declarar les tres parts que van votar a favor d’adjudicar la compra per dos anys i un cost de 135.000 euros anuals.

La cònsol encara no s’ha reunit amb el tècnic de recursos humans que van contractar fa un mes, però ho farà “aviat”, va dir.

tracking