El comú instal·larà 15 càmeres de vigilància als accessos als pobles

La corporació aprova una partida de 50.000 euros per a la compra dels aparells, que s’afegiran als sis que ja ha posat a Soldeu, Canillo i el Tarter

El comú instal·larà 15 càmeres de vigilància als accessos als poblesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La corporació va aprovar un suplement de crèdit de 90.000 euros, dels quals 50.000 serviran per fer front a la compra de 15 càmeres de vigilància que es volen instal·lar en diversos accessos de les poblacions de la parròquia. El conseller de Finances, Marc Casal, va explicar durant la sessió del consell de comú que es va celebrar ahir que a la parròquia “punts problemàtics no en tenim cap, però sí que és veritat que aquest hivern es van ajuntar tres o quatre casos concrets que ens van fer pensar que calia augmentar la seguretat”. Amb aquesta partida es crearà un concurs per adjudicar la compra de 15 càmeres de vigilància i la voluntat és que es tregui durant el mes de juliol. Casal va recordar que Canillo “és gran i té molts nuclis petits i si passa qualsevol cosa volem tenir imatges de qualitat per prendre les accions necessàries”. El conseller va indicar que ja es va fer una primera compra de sis càmeres que es van situar a Soldeu, a Canillo i al Tarter, entre altres llocs. “Aquesta darrera la vam posar quan ens van sostreure un desfibril·lador”, va explicar. Aquesta inversió no estava prevista al pressupost del 2018 i per això el comú va retirar 40.000 euros del departament d’Informàtica, i part del suplement servirà per retornar els diners i la resta, per fer el concurs. La primera compra va generar un cost superior perquè “vam adquirir la instal·lació central, els gravadors i sala de vigilància i, a més, vam millorar el sistema de seguretat de l’edifici del comú”, va dir Casal.

Més ingressos al Palau de Gel

La directora del Palau de Gel, Mònica López, va presentar les xifres de tancament de la ins­tal·lació del 2017 i ho va fer amb un dèficit de 239.000 euros, una xifra que no inclou la subvenció de 300.000 euros que atorga el comú i “que cada any baixa més”, va dir Casal. López va explicar que respecte al 2016, els ingressos han crescut un 2,23% i les despeses han caigut un 2,36%, fet que situa l’autofinançament en un 77,80%. La pista de gel va tenir un creixement del 2,76% i representa el 70% dels ingressos totals. Les despeses en general van caure un 2,36%, encara que algunes partides es van incrementar com és el cas dels subministraments i la de personal. El cònsol menor, David Palmitjavila, va explicar que s’ha signat un conveni entre la societat del Palau de Gel, el comú i els propietaris de l’edifici de la instal·lació pel qual des d’ara serà el comú directament qui pagui el lloguer, en lloc de transferir els diners al Palau perquè ho faci ell. El cònsol també va dir que caldrà fer un replantejament del projecte d’embelliment del nucli antic de Canillo, després que hagin quedat deserts dos concursos. Per Palmitjavila, serà bo prendre’s un temps i tornar a estudiar-lo per fer un nou concurs passat l’estiu i si és possible començar les obres aquest any.

Casal també va presentar la liquidació de comptes a 31 de març amb un superàvit de dos milions d’euros, un 23% dels ingressos cobrats i un autofinançament del 40%.

tracking