Caldea repartirà 15 euros per acció pel bon resultat econòmic del 2017

El complex termolúdic va tancar el 2017 amb un benefici de 245.000 euros i “hem de fer partícips els nostres accionistes”, va afirmar Pedregal

Caldea repartirà 15 euros per acció pel bon resultat econòmic del 2017Joan López

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Semtee, la societat que gestiona Caldea, va aprovar ahir, en el decurs de l’assemblea general, repartir 15 euros per títol entre els seus accionistes. El director general, Miguel Pedregal, va indicar que la mesura es podia prendre després “dels bons resultats econòmics” amb què han tancat el 2017 i que també es van presentar ahir. “Enguany aconseguirem oferir un dividend millor que no pas el de l’any passat i des del consell d’administració creiem que amb els bons resultats que hem aconseguit hem de fer partícips els nostres accionistes”. L’any passat, el termolúdic va repartir 10 euros per acció.

Pedregal va presentar les xifres de tancament de l’exercici econòmic del 2017 i es va mostrar molt satisfet per haver aconseguit números positius per primera vegada des del 2012. “Estem molt contents per haver superat aquests anys tan durs. El 2013 va ser el pitjor de la crisi i a més vam haver d’amortitzar més de dos milions d’euros d’Inúu, que ens va provocar anys de pèrdues”, va explicar el director general, que va afegir que el flux de caixa sí que presenta xifres positives “des de fa uns anys”. En concret, Caldea va tancar el 2017 amb un benefici de 245.000 euros, però amb un flux de caixa de 3,3 milions. Pedregal va explicar que la feina que s’ha desenvolupat internament “és la clau de l’èxit” i va indicar que especialment s’ha treballat en la comunicació i la promoció d’Inúu, una instal·lació que van visitar més de 60.000 persones. En total 400.000 persones van passar per Caldea l’any passat i el director general es mostrava especialment orgullós per la bona acollida que ha tingut Líkids. “És un cas d’èxit molt més immediat i ràpid que no pas el d’Inúu”, ja que més de 20.000 nens han visitat l’spa des que va obrir, ara fa un any i mig.

L’augment de socis residents i la gestió que s’ha fet dels negocis complementaris “formen part del secret dels nostres números. Això i l’esforç en contenció de la despesa en general i de personal”, va dir.

Un altre dels elements fonamentals per a la recuperació de Caldea ha estat la millora de les economies espanyola i francesa. “Evidentment que el creixement del mercat turístic andorrà ha creat un panorama favorable i nosaltres ens hem beneficiat de l’arribada de més visitants d’Espanya i de França, així com de les promocions que ha fet Andorra Turisme i el sector privat.” D’altra banda, la situació política a Catalunya va repercutir negativament en la freqüentació d’aquest client. “Vam tenir la sort que l’octubre és època baixa però després van arribar els mesos de novembre i sobretot desembre, en què amb les mobilitzacions i les manifestacions que es van produir sí que ho vam notar. És evident que la confrontació política no ajuda l’economia ni el turisme.”

El futur de Caldea passa per créixer un 1% en freqüentació aquest any i arribar als 300.000 euros de benefici amb una previsió de més de 15 milions d’euros en ingressos.

LA PISCINA EXTERIOR ESTARÀ OPERATIVA L'ESTIU VINENT

La piscina exterior de Caldea, que es va anunciar en l’anterior assemblea general d’accionistes del termolúdic, entrarà en funcionament l’estiu del 2019 si es compleixen els terminis previstos de construcció. Actualment s’està desenvolupant el projecte executiu, que hauria d’estar enllestit a l’octubre. La licitació de les obres es demanarà entre els mesos de novembre i desembre per tal que la construcció de l’espai es faci entre els mesos de gener i juny. S’espera així que la inauguració sigui abans de l’estiu del 2019, segons va assegurar Pedregal durant el transcurs de l’assemblea general d’enguany. “Creiem que serà un atractiu per al centre”, va sostenir el director general del termolúdic. “Es tracta del projecte vigent que ens ha portat més temps”, va destacar. D’altra banda, Pedregal es va fer ressò del nou sistema d’il·luminació de Caldea, ja que “tot­hom deia que calia un enllumenat a l’altura per realçar l’edifici”, va subratllar. La il·luminació de la torre es va posar en marxa el setembre de l’any passat per tal de millorar la imatge nocturna de Caldea.

tracking