x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ordino

El nou pla d'urbanisme permetrà fer hotels de fins a 100 habitacions

Mortés subratlla que l’allotjament només podrà ocupar el 33% del terreny i la resta haurà de ser zona verda
El comú creu que el nou rumb d'Arcalís pot comportar que els privats s'animin a invertir en hotels.

Ordino permetrà fer hotels de fins a cent habitacions

El comú creu que el nou rumb d'Arcalís pot comportar que els privats s'animin a invertir en hotels.

C. G.
Actualitzada 18/06/2018 a les 12:32
Un dels dèficits d’Ordino és d’hotels, i les mancances es poden accentuar si l’entrada de Saetde a Arcalís i les millores a l’estació atreuen més turistes. El comú reconeix el problema. “Estem molt mancats de places hoteleres i penso que aquest impuls a Arcalís farà que els privats puguin fer inversions d’aquest tipus”, asse-nyala el cònsol, Josep Àngel Mortés, alhora que precisa que un dels frens eren les condicions que fixava el pla d’urbanisme, ja que “permetia fer hotels de capacitat petita i per la inversió que s’havia de fer difícilment podies rendibilitzar”. Per solucionar-ho, al nou pla que ara està en fase d’exposició pública “un dels canvis importants que hem fet és que es podran fer hotels de fins a 100 habitacions, que sembla molt però està molt ben estudiat des del punt de vista mediambiental perquè només es podrà construir el 33% del terreny, la resta haurà de ser zona verda”, remarca Mortés a la ràdio del Diari. I afegeix que s’han fixat una sèrie d’exigències “com ara que els edificis no puguin ser cubs” per completar una normativa “molt característica” que continua millorant el tipus de construcció “però que sí permetrà que es puguin rendibilitzar i que puguin atreure inversors”.
Els hotels es podran aixecar a qualsevol punt de la parròquia, comenta el cònsol, però recorda que s’ha de complir amb la normativa de tenir una parcel·la àmplia i “no es poden fer en zones residencials”. Mortés augura interès per fer nous allotjaments, però “has de poder tenir el terreny i poder fer front a la inversió, i no cal que sigui un inversor de la par­ròquia, d’una altra o de fora”.

El cònsol major ordinenc explica que esperava més interès per construir a la parròquia i atribueix la falta de projectes a l’entrada en vigor del nou pla d’urbanisme, que de moment no ha generat “moltes al·legacions i això denota que s’ha fet de forma acurada i en contacte amb els propietaris”. El que ha permès dissenyar un mapa de la construcció a Ordino que reordena l’actual “perquè no hi havia ni el cadastre i s’ha posat sobre el pla perquè inclús hi havia parcel·les que no estaven contemplades”.

CASA ROSSELL
L’altra gran modificació afecta la distribució de les unitats d’actuació. Les divisions fetes en l’anterior model urbanístic barregen propietats privades i parcel·les de Casa Rossell de titularitat de Govern repartides per la Cortinada, el Serrat i Ordino, apunta el cònsol. Terrenys, exposa, “molt grans inclosos a unitats d’actuació que d’alguna forma impedien el desenvolupament perquè difícilment s’impulsarà una unitat d’actuació i el Govern ho farà i els propietaris que estaven en aquestes unitats mai haurien pogut fer res”. La solució que s’ha plasmat en la revisió del pla d’urbanisme ha estat “separar d’aquestes unitats els terrenys de Govern, deixar-los sols i fer-ne amb els propietaris privats, i això facilitarà que hi pugui haver desenvolupament”, afirma Josep Àngel Mortés.

El cònsol augura que al final de l’exposició pública del pla, que serà al juliol, serà quan arribaran més al·legacions. “No esperem que n’hi hagi moltes, però si són importants i hi ha canvis substancials s’hauria de tornar a fer un altre període d’exposició pública del pla”, valora el mandatari, i això retardaria l’entrada en vigor de les noves condicions per edificar. La previsió del comú és que no s’hagi de canviar gaire i que en acabar el termini d’al·legacions es pugui passar per la CTU “i que al setembre o octubre com a molt tard”, es pugui començar a aplicar perquè puguin començar a fer-se noves edificacions a Ordino.
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts