Andorra la Vella crearà una comissió per aclarir les persones afectades pel GAdA

El comú desconeix l'import que hauria de pagar als treballadors en cas que el Tribunal Superior ratifiqui l'aute de la Batllia

Conxita Marsol i Emi Matarrodona la setmana passada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Andorra la Vella crearà juntament amb el Sindicat de Treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) una comissió per estudiar a quantes persones afecta la rebaixa del complement salarial de gestió de l’acompliment (GAdA) durant el període 2008-2009. La comissió, formada per dos treballadors de Recursos Humans del consistori i un membre del sindicat, també calcularà la xifra que s’haurà de tornar als treballadors.

La cònsol major, Conxita Marxol, va explicar la setmana passada la dificultatde determinar la xifra que s'hauria de retornar als treballadors perquè hi ha hagut molts canvis de departaments i de caps d’àrea des del 2009. El sindicat apunta a un total de 177treballadors afectats per la rebaixa del complement salarial.

La comissió treballarà durant dos mesos, però el comú no prendrà cap decisió fins que el TS es pronunciï sobre l'aute de la Batllia.

Aquesta decisió arriba després que la setmana passada la Batllia emetés un aute on especificava que la sentència sobre el GAdA del TS executada el novembre del 2015 no s'havia fet de manera correcta, i per tant calia aplicar-la de nou. En vista a la situació, i amb la justificació que l'administració pública de la capital sempre apel·la fins a les últimes instàncies judicials, el comú va decidir, aquest dimecres en junta de govern, recórrer l'aute de la Batllia al TS, a l'espera que el validi i permeti la nova aplicació de la sentència.

tracking