El comú recorrerà al Superior contra l'aute del GAdA

La corporació defensa que vol arribar “fins a l’última instància judicial”

El comú recorrerà contra l'aute del Superior del GAdACOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació va decidir ahir, després de celebrar la junta de govern, que recorrerà al Tribunal Superior contra l’aute de la Batllia del GAdA que estipula que el comú no va acatar correctament la sentència que va dictar el 2015. La decisió, que es va donar a conèixer al Sitca ahir mateix, es va prendre perquè la corporació “té el criteri d’anar fins a l’última instància judicial perquè gestionem diners públics i hem de ser curosos en aquest sentit”, van indicar fonts de la corporació, que també van assegurar que en el cas que la justícia confirmi l’aute aleshores el comú “executarà la sentència”, i en aquest cas es buscarà la manera de pagar els treballadors comunals afectats per la rebaixa del GAdA que se’ls va aplicar entre el 2008 i el 2009.

Etiquetes:

Marsol ja va deixar caure, durant la roda de premsa que va fer amb la presidenta del Sitca, Emi Matarrodona, la setmana passada per valorar l’aute de la Batllia, que aquesta era una possibilitat molt real, i també va posar èmfasi en la dificultat per calcular la xifra final que s’hauria de pagar als treballadors, després de tants anys. Des del comú es va afirmar que es continua parlant amb el Sitca, i en aquest sentit aquesta tarda es farà una nova reunió a la casa comuna. Matarrodona ja va dir en aquella roda de premsa que si la decisió del comú era recórrer haurien d’estudiar quines accions prendrien, ja que és un dels principals cavalls de batalla del sindicat i un dels punts amb els quals va assolir la presidència el març passat. La seva reacció s’espera molt probablement a l’assemblea que el sindicat té previst celebrar el 21 de juny.

Malgrat afirmar que personalment creu que “l’aute és just”, amb les demandes dels treballadors, la cònsol es va excusar en l’interès de tots els ciutadans per poder recórrer contra l’aute, encara que tant el sindicat com la corporació havien confirmat la dificultat que suposaria calcular la quantitat de diners que caldria pagar als empleats, “perquè els fets es remunten al 2008 i 2009, els departaments afectats han canviat, les persones han canviat i fins i els caps també”, va dir Marsol. Des del sindicat tampoc saben exactament quantes persones haurien quedat afectades, encara que estimen que podrien ser unes 150, però no descarten que puguin ser més.

La mesura presa per la corporació no ha agradat gens al Sitca, que espera una explicació per part de la cònsol aquesta tarda. Tot i així, les reaccions es prendran a l’assamblea de final de juny.

tracking