El comú estudia recórrer contra la sentència que l'obliga a pagar el GAdA

La corporació apunta que calcular el pagament del suplement salarial endarrerit serà complicat i que buscaran arribar a un acord amb el sindicat.

El comú estudia recórrer la sentència que obliga a pagar el GAdACALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la presidenta del Sindicat de Treballadors del Comú (SITCA), Emi Matarrodona, han valorat l'aute de la Batllia que obliga el comú a pagar el GAdA pendent, aquest matí en roda de premsa a casa comuna. La cònsol considera que l'aute de la Batllia està fonamentat i ha recordat el seu compromís a aplicar els drets del comú i que "percebin el GAdA que els hi correspongui". Tot i això, abans d'aplicar la sentència estudien recórrer la sentència al Superior perquè "estem parlant de diners públics" i consideren que cal esgotar tots els recursos. Marsol ha manifestat que l'aute considera que no s'ha pagat el GAdA que estava pendent i l'acord que es va assolir l'any 2015 no va aplicava criteris individuals i, per tant, no està ben executada la sentència.

Per la seva banda, la representant del SITCA ha destacat que l'aute és el resultat de la perseverança del sindicat i ha afirmat que "aquest complement afecta en gran part al personal que té un salari més baix". El sindicat té previst celebrar una assemblea a final d'aquest mes on decidiran les accions a seguir en cas que el comú recorri la sentència.

El GAdA és el complement salarial que estableix la Llei de la Funció Pública i que posa en valor els serveis i les capacitats dels treballadors públics del comú i les corporacions anteriors van aplicar mesures correctores generalitzades d'aquest complement al personal del comú. Ja hi havia una sentència de l'any 2015 que donava la raó als treballadors que s'havien oposat a aquestes retallades.

tracking