Dilluns es resoldrà si s'anul·la la mútua

El comú espera rebre llavors la resposta a la cautelar plantejada en espera del que digui el TC

Dilluns es resoldrà si s'anul·la la mútua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Escaldes-Engordany va manifestar ahir que dilluns sabran si han d’anul·lar la mútua dels urbans. Això es produirà quan rebin la resposta a la mesura cautelar que van presentar per tal d’endarrerir l’aplicació de la sentència del Tribunal Superior (TS) que els obligava a retirar la mútua dels agents de circulació, en espera que es resolgui el recurs que han presentat al Tribunal Constitucional. Es tracta de l’embolic de la mútua creada perquè els agents de circulació puguin rebre el 100% del salari en cas d’accident laboral. El problema es troba en l’article 36 de la Llei dels urbans, segons el qual el comú ha d’assumir la prestació complementària dels agents perquè cobrin el 100% en cas d’accident laboral, i en un altre apartat especifica que es pot crear una mútua, que és el que va fer el comú. Els treballadors en desacord van portar-ho a la justícia i després de diverses resolucions finalment el TS va determinar que l’article es contradiu a si mateix i per tant s’entén que és la corporació local qui ha de fer front als pagaments dels complements salarials tot i que ha complert la llei.

En aquest sentit, Marín va destacar que “depenent del que digui la cautelar dilluns anul·larem la mútua”. No obstant això, seguirà el seu camí el recurs de la corporació que pretén que el Constitucional es pronunciï sobre la resolució i determini si el comú va obrar conforme a la llei.

40è aniversari d’Escaldes

La parròquia d’Escaldes-Engordany es prepara per celebrar 40 anys. La festivitat serà els propers dies 14, 15, 16 i 17 de juny i amb motiu de l’aniversari el comú ha preparat un programa d’activitats que comptarà amb una part institucional i una altra de més festiva, pensada per a tots els públics. Entre les activitats més destacades, dijous 14 de juny se celebrarà una exposició al passeig de l’Arnaldeta, que explicarà el procés de creació de la parròquia des del 1978. La mostra estarà formada per 10 plafons.

El mateix dia al Prat del Roure hi haurà un recorregut visual que il·lustrarà la transformació urbana dels darrers anys. La cònsol major va recordar que es tracta “d’una diada històrica” i va demanar a tothom “que s’hi impliqui i s’ho passi bé”.

tracking