Torres vol negociar amb Viladomat per evitar la fi de Grandvalira

El cònsol assegura que farà “els possibles” per intentar que es mantinguin la marca i els forfets

Torres vol negociar amb Viladomat per evitar la fi de GrandvaliraL. M. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va afirmar ahir que des del comú intentaran negociar amb Saetde, la societat que explota l’estació de Pas de la Casa-Grau Roig, dirigida per Joan Viladomat, per tal d’evitar la desaparició de Grandvalira. L’anunci arriba en resposta a les declaracions que va fer divendres el nou president de Secnoa, el mateix Viladomat, certificant la mort de la marca. Torres va manifestar la seva tristesa expressant que “és una notícia que no m’alegra” i en aquest sentit va afegir que “entenem que hem de fer els possibles perquè la marca Grandvalira i els forfets perdurin”. Per tant “intentarem parlar amb ell i convèncer-lo”, va manifestar. Tot i això, el mandatari es va mostrar poc esperançat: “Crec que la majoria de Saetde acabarà decidint el que consideri Viladomat, i si aquesta és la idea que té ell doncs acabarem amb aquest resultat.”

Etiquetes:

D’altra banda, pel que fa a la indemnització que Viladomat demana al comú pels terrenys de Concòrdia, Torres va expressar que “malauradament és probable que acabem a la justícia perquè cap de les dues parts cedim en aquest aspecte”. El cònsol va afegir que en cas que el comú hagi d’assumir una indemnització, vol que aquesta l’estipuli la justícia. “Si realment s’ha de pagar, volem que sigui la Batllia qui ens digui quina quantitat, perquè nosaltres defensem que no hem de pagar res”, de manera que només estan disposats a discutir si els terrenys entren dins la concessió.

La descontaminació al Pas

Pel que fa a l’adjudicació dels treballs de descontaminació del subsòl a la zona de l’església del Pas de la Casa, el mandatari va concretar que són dues les empreses que s’han presentat a la licitació de les obres, que s’adjudicaran aquesta pròxima setmana, “penso que a partir del 12 de juny l’empresa ja podrà començar a treballar”.

D’altra banda, el cònsol va explicar que aquest dimarts té prevista una reunió amb la ministra de Medi Ambient on demanarà concretar si es fan més estudis. Aprofitant que comencen les obres a la guarderia del Pas, que està situada en una de les zones que els veïns volen estudiar, Tor­res va destacar que “hem de fer sondatges que també es podrien aprofitar per fer aquestes analítiques i veure si el subsòl en aquesta zona està contaminat o no”, va concloure.

REPORTATGE

Ecologia i amén

Una cinquantena d’encampadans es van reunir un any més per retre homenatge a la Mare de Déu de l’Ecologia. La diada va començar amb una missa i una pregària a la verge, seguida de la tradicional cantada de gojos i d’una ofrena floral. Al bell mig del camí de les Pardines i sota un sol primaveral, els assistents, acompanyats del cònsol major, Jordi Torres, van poder meditar sobre la importància de cuidar el medi. Tot i que la festivitat se celebra des de l’any 1999, era la primera vegada que alguns dels veïns de la parròquia assistien a l’acte. “Alguna vegada caminem per aquí, fa 15 anys que visc a Encamp i és el primer cop que hi venim”, explicava un dels assistents. Una altra veïna recordava que s’havia desplaçat fins al lloc gràcies a l’autobús que va facilitar el comú. “Hem pujat amb bus a les 10.20 i bé, hem caminat una estona fins aquí, un quilòmetre i poc”, apuntava. Finalment, els assistents van gaudir de coca, xocolata i un suc de taronja i van rebre una planta que cadascú es va poder emportar a casa.

Torres vol negociar amb Viladomat per evitar la fi de Grandvalira

tracking