El comú no indemnitzarà Saetde pels terrenys de Concòrdia

El cònsol li va dir a Joan Viladomat que “ni es planteja” abonar els diners que la societat li exigia per no poder explotar aquests terrenys en 50 anys

El comú no indemnitzarà Saetde pels terrenys de Concòrdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, es va mostrar rotund en afirmar que el comú “ni entrarà a discutir” la indemnització que Saetde li va demanar per no haver pogut explotar els terrenys de Concòrdia durant els darrers 50 anys. El cònsol va explicar que la disputa entre la societat i la corporació per aquesta zona “és el que negociem en l’acord d’intencions, i per això li vam demanar que ens justifiqués la seva posició, però quan ens va entregar el primer document ens vam trobar l’afegitó de la demanda d’indemnització”. Quan el cònsol es va negar a abonar-la, Joan Viladomat li va demanar temps per repensar-s’ho i “ara estem en espera de veure què presenten. Si només parlen de Concòrdia negociarem. Si ens tornen a demanar la indemnització anirem a la Batllia”, va assegurar. Jordi Torres no va voler explicar quina era la quantitat requerida, però va riure en recordar la suma, que seria milionària.

Tot i la disputa, el cònsol no dona per trencades les negociacions amb Saetde. “Nosaltres estem satisfets amb la inversió que han fet tant al Pas com a Encamp i volem que segueixi així. Amb aquesta demanda no ens posarem d’acord, però tampoc ens esquinçarem les vestidures i la bona relació que hi ha hagut fins ara l’hauríem d’intentar mantenir per al bé de l’estació”, va desitjar.

El fet que la societat encampadana entri divendres a l’accionariat de Secnoa no preocupa Torres, ja que “estem segurs que les inversions no cauran. A més, a Saetde li queden vint anys de contracte d’explotació encara”, va recordar.

Descontaminació del Pas

Els treballs de descontaminació als entorns de l’església del Pas de la Casa començaran a partir de juliol, una vegada s’hagin adjudicat, que serà en la pròxima sessió del consell de comú. El cònsol va indicar que al concurs públic s’hi van presentar un parell d’empreses i que ara mateix estan revisant les ofertes. A més, va dir que totes havien respectat el pressupost plantejat pel comú al plec de bases, de prop de 200.000 euros.

El cònsol també ha transmès a la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, la demanda que li van fer els veïns del poble perquè es realitzessin nous estudis per determinar l’afectació total i l’origen concret del vessament d’hidrocarburs que va provocar aquesta situació. La ministra li va comentar que enguany no es farien perquè no estan pressupostats, però que si presenta una demanda es podria fer en el pròxim Govern. Un altre punt conflictiu era l’origen del vessament sobre el qual alguns partits havien dubtat de la versió oficial. El cònsol major va afirmar que el vessament es va produir per “la mala gestió de les cisternes però ja estan en perfectes condicions”.

MIQUEL MERCÉ GUANYA EL PREMI PREMI PER RENOVAR L'EIX PRINCIPAL DEL POBLE

L’arquitecte Miquel Mercé va guanyar el concurs d’idees que va convocar el comú per a renovar les avingudes François Mitterrand i Joan Martí en el tram principal del poble que va de l’Hotel Rosaleda a la plaça de Sant Miquel. La proposta, que tenia el lema Projectes de segle: del cotxe al vianant, està pensat perquè l’usuari que va a peu guanyi importància i per això, “proposem fer tres nuclis importants, més destinats al vianant, encara que el vehicle continuarà passant però a menys velocitat”, va dir Mercé, que va guanyar els 10.000 euros amb què estava dotat el concurs. El cònsol major va explicar que a partir d’ara, l’arquitecte tindrà tres mesos per redactar el projecte. S’espera poder licitar les obres entre setembre i octubre i així poder començar els treballs abans de finals d’any. El nou eix hauria d’estar acabat durant el 2019 i el cost previst estarà al voltant dels dos milions d’euros.

El comú no indemnitzarà Saetde pels terrenys de Concòrdia

tracking