Denuncien brutícia i vandalisme al refugi del Pla de les Pedres

Va penjar un vídeo a les xarxes socials per mostrar les ampolles de vidre i les llaunes escampades pel terra i fins i tot les restes d’un foc

Denuncien brutícia i vandalisme al refugi del Pla de lesPedresElton

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un empresari encampadà va denunciar ahir actes vandàlics i brutícia al refugi del Pla de les Pedres. Director de la botiga NWPD a la parròquia, l’Elton va gravar i fer públic un vídeo per mostrar la brossa acumulada durant setmanes al refugi, un indret que pel fàcil accés “és habitual que la gent hi pugi a fer festes i a passar l’estona”. En declaracions al Diari va afegir que “vam treure sis bosses d’escombraries grans més unes quantes de plàstic on hi havia les ampolles i les llaunes de cervesa”. L’Elton recorda com “vam haver de demanar ajuda als treballadors de Grandvalira per baixar la merda recollida amb la seva pick up perquè a peu no hauríem pogut fer-ho”.

L’empresari, un habitual de la zona, va explicar que “és un refugi que pateix actituds vandàliques sovint”, i va recordar que la d’ahir “no és la primera vegada que recullo la brossa dels altres, però mai havia vist res igual”. “Vam estar fora uns dies de vacances i quan vam tornar ens vam trobar aquest panorama. No sé si és que amb la temporada baixa el personal de l’estació ja no hi passa tan freqüentment o és que es va muntar una festa amb moltes persones, però veure com van deixar aquest espai fa molta llàstima, de veritat”.

Temporada baixa

Les excursions fins al refugi s’incrementen amb l’arribada del bon temps, encara que segons l’Elton a l’hivern també n’hi ha. “Moltes vegades es veu gent que puja amb les motos de neu o amb els quads, fins i tot amb trineus on porten la llenya. També és un lloc on els esquiadors paren a fer un entrepà.” “Estem acostumats que sempre estigui brut, encara que sabem que no tothom es comporta igual.” Per l’Elton, l’ar­ribada del bon temps o fins i tot les nits de lluna plena atreuen més visitants encara.

La quantitat de brossa escampada per l’exterior del refugi podria haver estat a causa dels animals que volten per la zona, però l’Elton va parlar del poc civisme dels darrers usuaris. “Ja sabem que el lloc està en mal estat, deixat fins i tot, però és que ara algú va fer una foguera a la paret!”, va exclamar indignat. “Ja sé que no tothom que hi va hi deixa la brutícia, però n’hi ha molts que sí i és un problema de sensibilització de la societat”.

No s’ha animat a denunciar la situació a les institucions perquè desconeix a quina ho hauria de fer, però sí que afirma que els treballadors de Grandvalira acostumen a fer brigades de neteja.

En sis hores, el vídeo ja s’havia reproduït 2.000 vegades i tenia gairebé 100 retuits. Els banders van agrair la seva denúncia.

Denuncien brutícia i vandalisme al refugi del Pla de lesPedres

Denuncien brutícia i vandalisme al refugi del Pla de lesPedres

Denuncien brutícia i vandalisme al refugi del Pla de lesPedres

tracking