x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Turisme

Escaldes prepara la segona edició del Tamis amb més activitats i tot en un únic espai

La mostra es realitzarà el cap de setmana del dos i tres de juny a la zona del Prat del Roure
La consellera del comú d'Escaldes, Sandra Tomàs, a la roda de premsa d'avui

Escaldes prepara la segona edició del Tamis amb més activitats i tot en un únic espai

La consellera del comú d'Escaldes, Sandra Tomàs, a la roda de premsa d'avui

ANA
Actualitzada 23/05/2018 a les 18:05
El departament de Promoció Econòmica i Vivand del comú d'Escaldes-Engordany ha presentat aquest matí la segona mostra de Turisme Actiu, Muntanya i Salut (Tamis), que se celebrarà el cap de setmana del 2 i 3 de juny a la zona del Prat del Roure. La principal novetat de l'edició d'enguany és que totes les activitats s'aglutinaran en un únic espai de 15.000 metres quadrats, a diferència de l'edició passada que va comptar amb tres zones diferents. La consellera de Promoció Econòmica i Vivand, Sandra Tomàs, ha explicat que s'ha decidit concentrar-ho tot en una mateixa ubicació per tal de no perdre una part del públic desplaçant-se d'un lloc a un altre.
L'objectiu de la mostra és donar a conèixer l'excepcional oferta de natura del país a través dels atractius de les parròquies i oferir un aparador als professionals del món de la salut, els esports o l'alimentació saludable, que cada cop interessa a un públic més ampli. És per això que els visitants trobaran un espai adreçat al turisme actiu, on hi estaran representats els set comuns, els quals mostraran les ofertes per aquest estiu, amb especial presència dels parcs naturals. Sandra Tomàs ha comentat que les propostes de turisme de natura a Andorra són nombroses i que les famílies no sempre estan al corrent de totes, de manera que el Tamis és una oportunitat per conèixer-les i escollir les que s'adaptin més a les seves necessitats.

Una altra de les novetats de l'edició d'aquest 2018 és que creix el nombre d'activitats, arribant a una desena, totes més properes a la natura i dirigides especialment al públic familiar, com ara una granja escola, passejades a cavall, circuit de motos elèctriques, una pista de cúrling, tallers infantils i d'altres. Pel que fa a l'espai d'alimentació saludable comptarà amb sis expositors, on els visitants podran fer una degustació de productes ecològics amb un tiquet de dos euros i presenciar demostracions de cuina saludable en directe. A més, es faran classes dirigides de ioga, zumba, salsa i d'altres, en el marc de l'espai d'esport i vida activa. I a l'espai de salut i medicina, els visitants podran conèixer tractaments innovadors, sessions d'estètica i teràpies pioneres per millorar la qualitat de vida, amb la participació del Col·legi de Farmacèutics, la Creu Roja i altres.
La consellera Tomàs ha explicat que la mostra està dedicada especialment al turisme intern. La finalitat és "fer-ho arribar a la gent del país", ha dit. El comú d'Escaldes-Engordany invertirà 30.000 euros en el Tamis, incloent una subvenció de 7.000 euros d'Andorra Turisme. Tot i que el pressupost s'ha incrementat respecte a l'any passat (25.000 euros), encara és reduït i, si la proposta s'estengués a nivell internacional, caldria buscar un altre format per tal de tenir un pressupost més ampli, ja que no podria ser competència d'un únic comú, sinó que caldria implicar-los a tots. Sandra Tomàs ha insistit que l'objectiu és millorar el resultat de l'edició passada, que va ser una prèvia, i que després d'aquesta segona, si tot va com preveuen, ja tindran més informació per poder-ho valorar millor. La voluntat és mantenir el model existent, ja que els comuns cada any presenten noves ofertes al seu calendari, sense oblidar les propostes existents.

Per completar les activitats del Tamis 2018, el comú escaldenc també promou un concurs d'Instagram. Els visitants tindran uns 'photocalls' on podran fer-se fotografies i penjar-les amb l'etiqueta #EETamis2018. La imatge que obtingui més 'm'agrades' s'endurà dues entrades a Inúu amb un massatge, un lot de productes bio de la botiga BioCoop i una excursió amb els guies de muntanya de la vall del Madriu-Perafita-Claror.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts