Acord entre comú i hotelers per atreure el públic cicloturista a la parròquia

Els establiments hauran de fer inversions per millorar l’experiència d’aquest públic en auge

Acord entre comú i hotelers per atreure el públic cicloturista a la parròquiacomú sant julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú i els hotelers han arribat a un acord per promocionar la parròquia com a indret per als cicloturistes, “un públic que està en auge al país des de fa anys” destacava la consellera de Social laurediana, Paqui Barbero. En aquest sentit, els establiments hauran de fer inversions “mínimes” per assegurar-se el segell d’Amics de la Bicicleta que entrega el Govern i poder-se vendre com a tal. “Són petites accions, com ara que les bicicletes puguin entrar a les habitacions o que s’habiliti un espai per poder-la rentar un cop acabi el dia”, indicava la consellera, que també apuntava la “bona predisposició” dels hotelers a fer aquestes adaptacions. “Jo em vaig reunir amb ells i vaig veure que tenien ganes de tirar endavant el projecte. Estem convençuts que pot ser molt bo per a la parròquia, i en aquest sentit farem el que sigui necessari per tenir aquest turista”.

A tot el Principat ja són diversos els hotels que tenen el distintiu de Govern, però a Sant Julià no n’hi ha cap, per això “en principi hauria d’estar segur l’any vinent, però si algun l’aconsegueix abans, millor”.

Barbero i el conseller d’Esports, Pere Pràxedes, van presentar la primera edició del Pedala’t, una acció organitzada per la corporació per acostar la bicicleta a joves i grans. El pròxim dissabte dos de juny hi haurà una marxa cicloturista, una de BTT, una gimcana i una sortida popular per a tothom. A cada prova hi haurà diferents nivells, “però el més important és que tothom gaudeixi d’un dia d’esport a les nostres valls”. Les inscripcions es faran al moment i s’espera que a la marxa cicloturista hi hagi unes 300 persones, a més es deixarà una bici a qui la necessiti. L’activitat serà gratuïta i la jornada acabarà amb una botifarrada popular.

tracking