TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

L'A afirma que no renunciarà als seus principis polítics per pactar amb el PS

Jordi Gallardo creu que les propostes dels socialdemòcrates, com la de despenalitzar l’avortament o la de la doble nacionalitat, “no són noves”

L'A afirma que no renunciarà als seus principis polítics per pactar amb el PSE. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els liberals estan convençuts que les diferències ideològiques que els separen del PS no seran un impediment per anar de bracet a les llistes parroquials les pròximes eleccions generals. En la reunió de poble que va tenir lloc ahir a Encamp, el president de L’A, Jordi Gallardo, va manifestar que les propostes de les quals fa bandera la formació progressista, com ara despenalitzar l’avortament o la doble nacionalitat, “no són noves” i que, per tant, es podrà arribar a una entesa per anar plegats.

Gallardo va afirmar que a l’acord s’hi podrà arribar en aquelles parròquies “on sigui acceptat i on es vulgui fer”, però que en cap cas es renunciarà “als valors, al projecte i a la ideologia”. El candidat a cap de Govern pel partit blau, que va assegurar que encara “no hi ha res tancat” amb els socialdemòcrates, va manifestar que estan “analitzant les possibilitats que el sistema electoral ens ofereix”. Gallardo va recalcar que el que estan realitzant és “simplement fer una lectura intel·ligent com fins ara no s’ha fet del sistema electoral”, i que les propostes que s’han fet “han estat ben rebudes per la militància i els càrrecs executius”. Alhora, va negar que hi hagi hagut enuig dins del partit ni divisions per negociar un pacte amb el PS, tot i que va reconèixer que hi ha membres que han valorat el plantejament “millor que d’altres”.

Gallardo va reiterar que els contactes que hi ha hagut amb els socialdemòcrates i SDP han sigut “inicials”. Preguntat per les crítiques del president dels progressistes, Jaume Bartumeu, que va acusar L’A i el PS de crear la “coalició del no”, Gallardo va admetre que encara no ha respost a la proposta de l’excap de Govern per anar junts a les eleccions amb el PS, però en va criticar les formes. “Mentre no sigui oficial aquesta resposta, que és cert que no ha estat però que hi serà, jo preferiria que la comunicació no es faci per via dels mitjans de comunicació”, va dir Gallardo, que va reiterar que no s’està creant cap plataforma per anar contra ningú. “El que es faci, almenys nosaltres ho tenim clar, es farà per Andorra i pel país i en positiu per defensar un canvi que el país necessita”, va dir el president liberal.

D’altra banda, Gallardo va afirmar que la situació del país “en general no és gens bona”, i va parlar de la “necessitat d’un canvi” i de ser “ambiciosos”. El conseller de la minoria al comú encampadà Jordi Troguet va parlar, entre d’altres temes, de la necessitat de reactivar l’economia i dels problemes que hi ha hagut al Pas de la Casa relacionats amb vanda­lisme.

tracking