El comú aprova el conveni per edificar el museu de l'automòbil

El consistori pagarà dos dels quatre milions que costarà la nova instal·lació

El comú aprova el conveni per edificar el museu de l'automòbilC. J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp va aprovar ahir en una sessió extraordinària el conveni que permetrà construir el nou museu nacional de l’automòbil. Tal com va exposar el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, les instal·lacions actuals del museu “han quedat petites, ja que únicament exhibeixen 80 vehicles”, i va ressaltar que el nou equipament “encaixa amb l’estratègia de rehabilitació urbanística” del comú. El nou terreny tindrà gairebé dos mil metres quadrats, i segons Torres, “almenys dues plantes i mig de la parcel·la del museu les ocuparà el comú”. L’edifici tindrà un cost de quatre milions d’euros que es pagaran a mitges entre el comú i el Govern. Segons va destacar l’oposició, en cas d’haver-hi sobrecostos aniran a càrrec de l’executiu. El terreny on s’ubicarà el museu està situat a la plaça dels Arínsols, al costat de la casa comuna, un fet que segons el cònsol major servirà per identificar el centre neuràlgic de la parròquia i “ajudarà a potenciar molt més tota aquesta zona i que es converteixi en un pol d’atracció”.

Tota l’oposició es va mostrar a favor del nou museu. Els dos consellers de Partit Socialdemòcrata més Independents (PS+I), Joan Sans i Pere Marsenyach, van votar-hi a favor tot remarcant que el projecte pot ajudar a revitalitzar la parròquia.

D’altra banda, els consellers de Liberals més Independents (L’A +I ), Jordi Troguet i Maribel Lafoz, van apuntar que el conveni no deixava clar alguns aspectes, com per exemple si s’inclou l’adequació de la plaça, que finalment es va resoldre durant el consell. El comú haurà d’assumir a banda aquests costos.

tracking