Saetde rebaixa un milió el cost del telecabina

Xabier Ajona destaca que la capacitat de negociació del nou accionista majoritari amb els proveïdors deixa el giny en sis milions

Saetde rebaixa un milió el cost del telecabina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’arribada de la família Viladomat com a soci majoritari a Secnoa ja ha començat a influir en els números de la societat titular d’Ordino Arcalís amb un estalvi en el cost del telecabina que s’ha de construir de l’Hortell a la Coma. “La capacitat de negociació que tenim ara amb els proveïdors és molt superior amb l’entrada de Saetde i el cost del telecabina s’ha reduït en un percentatge molt important, entre 800.000 i un milió d’euros”, destaca Xabier Ajona, director general de l’estació ordinenca, a la ràdio del Diari, alhora que valora que “això ha beneficiat directament tant Secnoa com Saetde per a altres inversions que hagi de fer a Pas de la Casa-Grau Roig. Ha estat un win win per a les dues societats molt tangible”. El resultat és que el giny que s’havia pressupostat al pla director en set milions en costarà prop de sis i permet a l’estació afrontar altres inversions. Ajona explica que la innivació, “que no teníem previst fer ara, gràcies a l’estalvi amb el telecabina s’ha decidit avançar-ne la renovació perquè no quedi obsoleta”.

El sector que millorarà és fins al cap del telecadira de l’Abarsetar per garantir l’obertura d’aquesta zona, que assegura el director general d’Arcalís “que ara mateix a principi de temporada moltes vegades ens costa molt”. I subratlla que amb aquesta inversió es pot garantir l’obertura “no només de la Coma, la baixada de la carretera i la de la Canaleta, sinó que guanyem poder obrir tots els remuntadors excepte el de Creussans, que està dedicat al freeride, des de principi de temporada”. El que s’afegirà a l’entrada en funcionament del telecabina, que evitarà “la dependència crítica del telecadira de la Basera, perquè ara per ara si tenim qualsevol problema meteorològic o tècnic que impedeixi que el puguem obrir perdem el 75% del nostre domini”. Una situació que recorda que suposa que l’estació depèn d’un sol giny que arriba a 2.625 metres i que està molt exposat al vent, com s’ha patit aquest hivern al gener i al febrer.

El nou telecabina evitarà aquests problemes per accedir a la Coma perquè arriba a 2.300 metres “a sobre del sector de Freixans, a més de ser més confortable perquè el client va tancat i no pateix pel fred ni pel vent de la mateixa manera”, indica Ajona. I confia que l’obra del giny comenci “abans de final de maig” perquè encara hi ha neu, tot i que ja s’estan fent “tasques prèvies de topografia, d’anàlisi del terra dels punts de recolzament de les pilones i tots els tràmits amb Govern que requereix una obra d’aquesta magnitud” perquè estigui acabada el 15 d’octubre.

Ajona ressalta que tenir de soci Saetde s’ha notat “ja que la tranquil·litat per afrontar el futur és molt més gran. S’han esborrat un munt d’interrogants que hi havia al voltant d’Arcalís”, i assenyala que tot i que la signatura de l’adjudicació es farà l’1 de juny ja “treballem de forma conjunta i coordinant els moviments”.

tracking