PS i L'A volen que Govern actuï en la descontaminació del Pas

Diuen que l’hauria de fer l’executiu i que no s’ha treballat amb prou previsió

La descontaminació del Pas s'iniciarà al junyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La minoria encampadana es va mostrar “sorpresa” que sigui el comú qui es faci càrrec dels treballs de neteja del Pas de la Casa, després que el cònsol major, Jordi Torres, anunciés el concurs per contractar una empresa que se’n faci responsable. El conseller del PS+I Joan Sans va indicar que “la responsabilitat és de Govern, que és qui s’hauria d’assegurar de tapar totes les possibles filtracions que s’hagin produït”. Per això, va insistir que “estarem atents a l’evolució i a les actuacions que hi facin”. Per la seva part, la representant de Liberals+I Maribel Lafoz va destacar que va ser una pregunta “del nostre conseller Ferran Costa la que va provocar aquesta reacció”. Lafoz va dir que serà el conseller general qui demani les responsabilitats pertinents a l’executiu a través del parlament, però que “val més que s’actuï tard que mai, encara que aquestes coses caldria haver-les fet amb una mica més de previsió”.

Sans va donar molta importància al fet que se segueixi estudiant el poble del Pas, ja que “està demostrat que les filtracions no estan a la zona baixa, on es faran les actuacions, sinó que provenen de la part alta, i si no es mira bé aquella zona la inversió podria no servir per a res”. Per això, el conseller socialdemòcrata va exigir que es faci un informe més complet en aquella zona “perquè malauradament abans hi havia una tradició que era abandonar un dipòsit quan ja se n’havia construït un de nou”. Lafoz va reconèixer que malgrat que aquesta vegada la notícia de les filtracions “ens va agafar de sorpresa, sí que és un tema vell en el qual ningú s’ha posat mans a l’obra”.

Cap de les dues formacions va valorar la quantitat econòmica que desemborsarà la corporació, de prop de 300.000 euros, ni tampoc el temps d’execució, previst per a un any, però de nou Joan Sans va insistir en la importància de tenir informació detallada de tot el poble. “Ells han previst un marge temporal que segons com pot ser més o menys, el problema és que no sabem com està el subsol sencer i l’esforç que fem avui demà pot quedar en no-res”. Finalment, cap de les dues formacions té previst reunir-se “de moment” amb les entitats veïnals i amb comerciants del Pas.

tracking