El comú vol cobrar multes que podrien haver prescrit

La consellera liberal acusa Torres de voler fer efectives les multes fora de termini i el cònsol major defensa la legalitat de l’acció

El comú vol cobrar multes que podrien haver prescrit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La reclamació que el comú d’Encamp ha presentat al saig perquè faci efectiu el cobrament forçat d’unes multes i sancions impagades, anteriors al 2015, i per un valor de 63.000 euros, va generar una forta polèmica en la sessió del consell de comú d’ahir, entre la consellera de la minoria de L’A+I, Maribel Lafoz, i el cònsol major, Jordi Torres. Segons la consellera, aquestes sancions ja haurien prescrit i per tant el comú no tindria dret a reclamar-les. “No és culpa del ciutadà si el comú no fa bé la seva feina”, per això recomano als ciutadans que rebin el requeriment que estudiïn el seu cas perquè probablement hauria prescrit. El cònsol es va defensar al·legant que aquest “és el tercer informe que presentem i en els anteriors ningú va dir res. Entenem que fem bé les coses i que no podem anar en benefici dels que no paguen”. La discussió venia provocada per la interpretació que feien les dues parts de la Llei d’Ordenament Tributari del 1996 però refosa el 2016.

La legislació estableix que les multes anteriors al 2015 s’han de jutjar amb el text legal del 96, que donava tres anys de termini abans que prescriguessin. Torres argumentava que les reclamacions que van fer eren del 2015 i que per tant, tenien tot el dret a executar la sentència, però Lafoz discrepava perquè entenia que la reforma del 16 estableix que “no es podrà fer si hi ha una disposició que beneficiï més el ciutadà, com és el cas, ja que quina millor situació que ja no es pugui reclamar perquè ha prescrit?”.

Majoria i minoria volen RTVA

El cònsol i les minories van deixar clara la seva preferència perquè la ràdio i la televisió pública es traslladessin a Encamp i no un ministeri, com és la intenció de Govern i que va avançar el Diari. “Nosaltres sempre hem defensat que el que volíem era tenir RTVA, i ho seguirem fent”, va dir Torres. Jordi Troguet, de L’A+I, i Joan Sans, del PS+I, van ser igual de contundents. “Volem la ràdio i la televisió a Encamp, tal com va dir el ministre Torres”.

El cònsol també va informar de l’acord al qual s’ha arribat amb La Poste per mantenir el servei de paqueteria al Pas de la Casa. Es farà a l’oficina de Turisme del poble i amb personal del comú, una situació que provoca “neguit” al PS. “Estem contents pel servei però ens preocupa que funcionaris del comú facin una feina que no els toca i per una empresa privada”. El cònsol va afegir que La Poste pagarà “un salari” d’entre 300 i 400 euros mensuals i la corporació es quedarà un percentatge dels tràmits que es realitzin.

En el consell de comú es van donar les dades d’execució del pressupost a 30 de març, que indiquen un superàvit de 908.000 euros. Torres es va felicitar per la reducció del deute i la minoria va declinar fer comentaris.

QUEIXES VEÏNALS PER BRUTÍCIA I 'BOTELLÓN'

La brutícia i el botellón torna a ser motiu de queixa a Encamp. Una veïna, Cristina S., ha denunciat “la higiene lamentable” que considera que hi ha a la població perquè assegura que no es neteja la porqueria que s’acumula als carrers. En concret, denuncia que hi ha hagut un pneumàtic a terra durant més de quinze dies a la pujada del mirador d’Encamp i brossa a la via pública. “La pujada del mirador està brutíssima sempre” amb les deixalles “totes per fora i molt brut” a la zona on hi ha els contenidors. A més, assegura que el pipican és “horrorós” i “els camins secundaris estan plens de vidres trencats, plàstics i altres escombraries”. Per això la resident demana “una millora immediata de la higiene d’aquesta parròquia” que considera que “deixa molt a desitjar”. Fonts de la corporació van admetre ahir els problemes de brutícia en aquests indrets i van avançar que reclamaran el Govern que netegin un dels vials afectats, que és carretera general. Així mateix, van reconèixer el problema amb el botellón, que lamenten que es produeix moltes nits al camí d’Engolasters. Tot i així, van assegurar que “s’hi actua molt sovint” i que la setmana passada es va netejar.

El comú vol cobrar multes que podrien haver prescrit

El comú vol cobrar multes que podrien haver prescrit

El comú vol cobrar multes que podrien haver prescrit

tracking