Andorra la Vella

Els comerciants del centre històric veuen “justet” el pont de l'1 de maig

La presidenta de l’associació destaca el canvi del perfil de turista, que no puja a comprar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Anna Riberaygua, va titllar de “justet” el balanç comercial del pont de l’1 de maig. Segons va indicar, “els informes encara són prematurs però ja veiem que tindrem moltes menys vendes de les esperades”. Per Riberaygua, l’any sencer està sent “molt dolent” i, segons va dir, la raó principal és pel canvi en el perfil del turista. “Cada vegada són menys les persones que pugen a Andorra només a comprar. Des de fa uns anys aquesta activitat s’ha convertit en un complement de les altres i això ho notem molt”, per això va celebrar que a l’abril es reunís per primera vegada la comissió del pla estratègic per dinamitzar aquesta zona. “Per diversos motius encara no ho havíem pogut fer i ara ja estem treballant per començar a executar les accions que preveu el pla.” En aquest sentit, va indicar que “ja hem trobat la persona que les haurà de dinamitzar i esperem que els resultats es comencin a notar aviat”. La comissió està formada per tres membres del comú, dos de l’associació, un de la Cambra de Comerç i un més del ministeri de Turisme.

La consellera de Promoció Turística del comú, Mònica Codina, va explicar que l’entitat publicoprivada que ha de confirmar la nova associació de l’eix central “encara està en un punt molt embrionari”, i hi va afegir que “només vam fer una reunió en què es va llançar la proposta per crear-la, però fins que no es constitueixi en associació única, no es farà res”.

Torna el Mercat de la Vall

Per tercer any, el comú i els comerciants del centre històric organitzaran el Mercat de la vall, que es farà el primer dissabte de mes fins a l’octubre. En aquesta edició guanyaran protagonisme els productes agroalimentaris, l’artesania creativa i com a novetat s’impartiran uns tallers gratuïts. A la presentació que es va fer ahir també hi va assistir el director d’Agricultura, Landry Riba.

Els comerciants del centre històric veuen “justet” el pont de l'1 de maig

tracking