Arcalís iguala els forfets de l'any passat per l'ampliació de temporada

En les darreres tres setmanes s’han venut el 9% dels 180.000 dies d’esquí que l’estació ha comercialitzat durant tot l’hivern

Arcalís iguala els forfets de l'any passat per l'ampliació de temporadaC. G.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“La veritat és que ha estat un final de temporada molt bo. L’ampliació que hem fet ha anat molt bé i hem tingut una resposta molt positiva per part de la gent. Estem molt contents.” Així va referir-se el director de Vallnord-Ordino Arcalís, Xabier Ajona, a l’hivern 2017-2018 a l’estació ordinenca, que va tancar ahir les portes després d’haver allargat la temporada tres setmanes més que la resta d’estacions del Principat. La d’Arcalís finalitza la temporada amb 180.000 forfets venuts durant els 148 dies esquiables. Una xifra que iguala la de l’any anterior i que, segons va assenyalar Ajona, s’ha aconseguit assolir gràcies a la decisió de prolongar la clausura de pistes fins al 30 d’abril. “Pel que fa als dies d’esquí comercialitzats estem en els mateixos que la temporada passada. És a dir, aquest hivern hem obert més dies però hem venut els mateixos forfets”, va apuntar el director d’Arcalís.

En aquest sentit, va posar en relleu que “amb l’èxit de l’allargament de temporada” l’estació ha aconseguit compensar un hivern marcat per les condicions meteorològiques adverses. “Hem de tenir en compte que a Arcalís hem patit molt amb la meteorologia. Només hem tingut un cap de setmana de bon temps en tota la temporada regular, i això ens ha obligat a fer tancaments parcials de tota la part alta bastant sovint”, va lamentar.

16.000 forfets en l’allargament

De fet, dels 180.000 forfets venuts a Ordino-Arcalís des de la seva obertura, l’1 de desembre passat, 16.000 (un 8,8% del total) es van comercialitzar durant la prorrogació de temporada, que va tenir lloc del 8 al 30 d’abril. Així, Ajona va congratular-se pel “bon funcionament” de les promocions de final de temporada.

“Han fet que els clients hagin sentit que allò que se’ls estava donant tenia una relació qualitat-preu molt atractiva”, va afegir. Igualment, Ajona va afirmar que durant aquestes vint-i-dues jornades, en què l’única estació del país oberta ha estat Arcalís, s’ha aconseguit donar a conèixer encara més les pistes ordinenques a “la gent que habitualment no ve a esquiar a Arcalís i que s’han trobat pràcticament amb el 100% de les pistes obertes”. En aquest sentit, el director de l’estació va apuntar que, gràcies als bons resultats, des de la direcció d’Ordino-Arcalís s’està estudiant la possibilitat d’ampliar la temporada fins al 30 d’abril de manera regular. “En principi és molt probable que la nostra temporada l’any vinent acabi directament a finals del mes d’abril, que aquest dia es converteixi en la data oficial de tancament”, va comentar.

Un 9% més de facturació

Pel que fa a la facturació, des de Vallnord-Ordino Arcalís van informar que durant la temporada 2017-2018 ha augmentat un 9% en relació a l’any anterior. A més, Ajona va posar en relleu l’increment d’un 12% quant al consum per client. “Hem superat amb escreix el consum per client que teníem previst, què és l’eix de la nostra feina dels últims quatre anys i és allò que ens ha ajudat a millorar els comptes de l’empresa”, va informar.

Segons Ajona, aquest creixement del consum dels clients, a l’escola o al restaurant de l’estació per exemple, “ens ha ajudat a generar una base de negoci que ens garanteix no entrar en dèficit tant si la temporada és millor com pitjor a nivell de neu o afluència de gent”.

REPORTATGE

L'última esquiada

Neu de gran qualitat, al límit o simplement bona. Les valoracions van ser molt diferents, però tothom qui es va apropar ahir al matí a Arcalís per gaudir de l’últim dia d’esquí al Principat va coincidir en el mateix: allargar la temporada a l’estació ordinenca fins al 30 d’abril, mentre la resta van tancar portes el dia 8, va ser una molt bona decisió. “Vaig començar a practicar snowboard fa un mes a Grandvalira, però van tancar i gràcies a l’allargament de temporada n’he pogut continuar aprenent a Ordino-Arcalís”, va destacar el Javier, resident a Girona.

“Em sembla perfecte que l’estació estigui oberta més dies, perquè jo treballo moltes hores i així tinc més possibilitats de venir a esquiar”, va afirmar l’Abigail, resident a Andorra. En aquest sentit, la Youselys, que va venir amb la seva família des de Madrid, va posar en relleu un desig compartit per tots els amants de la neu que van esquiar ahir a Arcalís: prolongar la temporada fins al dia 30 d’abril de forma permanent. “A casa ens agrada molt la neu, però hem estat molt ocupats durant tot el mes i justament hem tingut lliure aquest cap de setmana i hem aprofitat que Arcalís estava obert per venir a esquiar”, va apuntar.

Així mateix, l’ampliació de la temporada va significar, per a molts dels qui van anar ahir a l’estació, esquiar per primer cop a les pistes d’Ordino-Arcalís. És el cas de la Gemma, de Solsona, que va explicar que “mai havia estat en aquesta estació”, però “vam sentir que estaria oberta més dies i hem decidit venir a provar”. “La neu comença a estar pitjor, però ha estat una gran oportunitat per conèixer aquesta zona de primera mà”, va sentenciar.

tracking